Jan de Haze

Jan de Haze en Blauw-Wit verlengen contract

Jan de Haze heeft zijn verbintenis bij Blauw-Wit met één jaar verlengd. De oefenmeester, die aan het begin van het seizoen werd overgehaald om toch weer aan de te gaan, wil de club alleen op een mooie manier verlaten.

“Ondanks dat ik in eerste instantie voor 1 jaar tekende, had ik in mijn achterhoofd al dat het een langere periode ging worden”, vertelt de trainer. De Haze werd door een hele nieuwe ervaren selectie aan het begin van het seizoen gevraagd om weer voor de groep te staan. De trainer kon het aanbod niet afwijzen en ging weer vol positiviteit aan de slag, maar na 3 wedstrijden stopte de competitie. “Op deze manier wil niemand eindigen. Met de nieuwe selectie was het niet makkelijk, maar wij waren goed op weg. Met het uitzicht op volgend jaar en terugkijkend op dit jaar wilde ik graag verlengen.”

De Haze gaat na elk seizoen kijken of hij wil verlengen of niet, maar heeft dit jaar zijn keuze vroeg duidelijk gemaakt. Voorzitster Wirht is daar ongelofelijk blij mee. “De spelers lopen met hem weg. Om de persoon zelf klinkt alleen maar positiviteit rond de club. Ik ben super blij met de verlenging en kijk er naar uit om volgend jaar intensief met De Haze te gaan werken.”

De Haze speelde zelf nooit bij Blauw-Wit, maar speelde een lange tijd in zijn vroegere jaren vaak tegen zijn huidige club. Met DWV speelde de trainer van Blauw-Wit zaterdag 1 vele derby’s. “Noord (DWV) tegen zuid (Blauw-Wit), dat waren prachtige wedstrijden waar na de wedstrijd altijd een hele gezonde rivaliteit was. Blauw-Wit was op dat moment met DWV een van de grootste Amsterdamse clubs en daar willen we in de komende jaren graag weer naar toe.” Blauw-Wit heeft een geschiedenis waar elke amateurclub jaloers op is, maar heeeft een zware taak voor de boeg om terug te klimmen naar het gewenste niveau. De club en De Haze komen goed overeen over de doelstellingen en willen in de aankomende jaren hun aandacht verleggen over de hele club. “De doelstellingen op de lange en korte termijn zijn bekend. Op de korte termijn is dat overleven en presteren naar onze kunnen in de derde klasse. Het zou doodzonde zijn als er weer een Amsterdamse historische club verdwijnt.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)