Home / Algemeen / Jan Ziere (Ajax) kiest voor zekerheid met terugkeer naar Hoofddorp

Jan Ziere (Ajax) kiest voor zekerheid met terugkeer naar Hoofddorp

Jan Ziere staat volgend seizoen weer onder de lat van zondag eersteklasser Hoofddorp. De 36-jarige doelman verliet die plek voor een rol als stand-in bij Ajax (achter Stephan Veenboer) en wil op zijn leeftijd nog even kunnen genieten van een basisplek.

“Ik ben 36 jaar en heb niet zo lang meer als keeper. Ik was eigenlijk al rond met Ajax om nog een jaar te blijven, maar ik stond laatst tijdens het duel bij Huizen in de rust op het veld en dacht: ik wil gewoon weer spelen. Niet meer op de bank zitten”, legt hij uit aan Voetbal in Haarlem. “Veenboer blijft ook en dat is een gewoon een goede keeper. Ik ga voor zekerheid en wilde ergens anders gaan kijken.”

Na twee seizoenen Hoofddorp koos de sluitpost afgelopen zomer voor een Amsterdams avontuur omdat hij die kans naar eigen zeggen niet kon laten lopen. Eerder kwam de routinier in actie voor DSOV, Stormvogels en DCG. Bij de zaterdag Hoofdklasser moet hij Veenboer voor zich dulden en maakt hij alleen zijn minuten in de districtsbeker.

De nieuwe trainer Jethro Abram zocht contact met Ziere, waarna de twee vorige week uitgebreider met elkaar spraken. “Hoofddorp is een prima club en ze spelen in de eerste klasse. Uiteindelijk wil je gewoon nummer 1 op je rug hebben.” Bij de middenmoter van de eerste klasse A is hij na Stefan Smal, Kobina Plange (beiden AFC’34) en Sergio Comvalius (AGB) de vierde aanwinst.

Foto: Richard Maertens

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)