Janyro Purperhart verlaat Legmeervogels voor vernieuwd Olympia Haarlem

Janyro Purperhart gaat zondag eersteklasser Legmeervogels aan het einde van het seizoen verlaten. De 21-jarige aanvaller doet een flinke stap terug naar de nieuw op te richten vierdeklasser Olympia Haarlem.

Bij het nieuwe zaterdagelftal gaat Purperhart spelen onder Barry Tjeertes, een oude bekende van hem die daar met de scepter zwaait. “Ik ken de trainer goed en bij elke club waar hij zit, neemt hij contact met mij op. Ik kijk ernaar uit om onder hem te voetballen. Het is niet zo dat ik het niet naar mijn zin had bij Legmeervogels, maar ik wilde naar een nieuwe club.”

De aanvaller heeft in Haarlem bij EDO en United/DAVO gespeeld. Hij geeft toe dat het niet zomaar een stap naar beneden is, van de eerste naar de vierde klasse. “Het is een hele grote stap, maar soms maak je bepaalde keuzes die anderen niet willen snappen. Ik luister naar mijn eigen gevoel en bij Olympia is dat gevoel goed. Het maakt mij niet uit op welk niveau dat is.”

Purperhart is bezig aan zijn tweede seizoen in Uithoorn. In die periode kende hij een wisselvallige periode. “Ik ben twee keer langdurig geblesseerd geweest: vorig seizoen aan mijn enkelbanden en dit seizoen mijn lies. Daardoor heb ik niet zoveel gespeeld. Het is frustrerend om elke keer lang te reizen vanuit Amsterdam en vervolgens niet mee te kunnen trainen. Ik heb geen nare tijd gehad, maar het is niet zo gelopen zoals gehoopt.”

In Haarlem wordt hij vergezeld door Jordan Gast, die van ZSGO/WMS de overstap maakt. Bij Olympia Haarlem, dat dit seizoen geen eerste elftal heeft, is het doel om binnen twee jaar een stabiele tweedeklasser te worden. “In ieder geval willen wij volgend seizoen al promoveren.”

Verslag Roy Baltus
Foto Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)