Jaouad Mahraoui (De Dijk) heeft basisplaats veroverd

De Dijk won afgelopen weekend met 2-1 van concurrent Hillegom, waarmee de gedeelde tweede positie in de eerste klasse wordt verstevigd. Met deze positie doet de ploeg met jongelingen het erg goed. Een van de spelers die de laatste weken zijn stempel drukt is Jaouad Mahraoui.

De 20-jarige middenvelder stroomde door vanuit de jeugdopleiding van de club en maakte eerste zijn minuten in het onder 21-elftal van De Dijk. Mahraoui begon dit seizoen op de bank, maar heeft zich met sterk spel in de basis gespeeld. Hierdoor heeft hij het vertrouwen gekregen van trainer Kelly Giessen en start hij in de basis. Met een goede actie leidde hij de 2-0 in. Trainer Giessen kon het waarderen. “Poh, die tweede goal. Jaouad (Mahraoui) speelde tegen Velsen een uitstekende wedstrijd en vandaag (zaterdag) wederom. Hij maakt echt grote stappen en verdient het om te spelen.”

“We begonnen goed en scherp aan de wedstrijd en kwamen snel op 2-0, maar daarna werd het wel wat minder”, licht Mahraoui toe. “Veel ging inderdaad goed. Als team en als individuele spelers deden we het uitstekend. Ik kan alleen maar respect daarvoor opbrengen.” Zelf wil hij zich ook blijven ontwikkelen. “Ik wil belangrijker worden, door meer assists te geven en goals te maken. En ik blij met de stappen die ik dit seizoen zet, daarom ben ik de trainer erg dankbaar.”

Aankomend weekend nemen Mahraoui en zijn teamgenoten het op tegen IVV. Op zondag wordt er om 14:00 afgetrapt.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)