Jarno Blaas (Kadoelen): “We willen vrouwenvoetbal naar een hoger niveau tillen”

S.V. Kadoelen is sinds eind januari een officiële partnerclub van VV Alkmaar. De clubs gaan samenwerken aan de verdere ontwikkeling van voetbalsters en trainsters bij S.V. Kadoelen. Jarno Blaas, hoofd jeugdopleidingen van de Amsterdamse club, is blij met de samenwerking. “Wij willen als club dat vrouwenvoetbal net zo belangrijk wordt als mannenvoetbal en partnerclubs zijn daar wel voor nodig.”

“We werden in december door VV Alkmaar gevraagd om spelersmascottes te leveren bij een wedstrijd. Daar gingen we enthousiast met iets van 60 mensen naar toe. We kregen vooraf een clinic en tot slot mochten 24 meisjes mee het veld op”, vertelt Blaas hoe de samenwerking tot stand kwam. “Vervolgens zag de technisch manager van de Alkmaarse club hoe groot Kadoelen met meidenvoetbal is en dus is het voor ons beiden een uitgelezen kans. Enkele gesprekken later waren we rond en kon het contract getekend worden.”

Kennisoverdracht
“Vrouwenvoetbal is het meest ‘booming’ dat er op dit moment is. Bij ons was het al heel belangrijk, maar op deze manier gaat het alleen nog maar belangrijker worden. Als onderdeel van deze samenwerking kunnen we meerdere keren per jaar deelnemen aan clinics en trainingen bij de Alkmaarse club. Ook kunnen we gebruik maken van hun kennis, zo kan ik als hoofd jeugdopleidingen met al mijn vragen bij hen terecht.”

“De aantrekkingskracht is eigenlijk niet eens de belangrijkste reden voor het aangaan van deze samenwerking. We hebben momenteel al 24 meidenteams, waarvan een aantal op het hoogste niveau in Nederland spelen. Wij willen heel graag nog meer speelsters uit onze regio beter kunnen opleiden voor de top van Nederland.” Daarmee doelt Blaas ook op Aukje van Seijst, deze doelvrouw kwam via S.V. Kadoelen en Ajax bij VV Alkmaar terecht. “We hopen dat we in de komende 4/5 jaar daar nog een aantal namen aan toe kunnen voegen.”

Tekst: Mitch Marinus

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)