Home / Algemeen / Jeffrey IJmker (FC Abcoude) valt voor de gunfactor van TOG

Jeffrey IJmker (FC Abcoude) valt voor de gunfactor van TOG

Een opvallende move van Jeffrey IJmker om FC Abcoude na jarenlange trouwe dienst te verruilen voor zondag vierdeklasser TOG, maar hij heeft er zelf een duidelijke reden voor. De 33-jarige sluitpost wil met zijn ervaring graag de beginnende trainer Leroy Kroese op weg helpen.

Nee, de degradatie van FC Abcoude heeft naar eigen zeggen geen rol gespeeld om de club te verlaten. Wel zijn er wat dingen voorgevallen waardoor IJmker besloot na te denken over zijn toekomst. “Ik heb zestien jaar in het eerste gekeept, Abcoude is altijd mijn club geweest en ik ben nooit weggegaan. Nu gaan er andere spelers weg, wat wil ik dan eigenlijk?” Het antwoord op die vraag: ergens het plezier terugvinden. “Misschien moet ik daarvoor eens een stapje naar een andere club maken.”

Die andere club is TOG geworden. Hij kwam trainer Leroy Kroese laatst tegen en toen hadden ze het samen over volgend seizoen. “Leroy vroeg: ‘kan ik je een keer bellen?‘ Dan kan altijd. Daarna ging ik er toch over nadenken. Hij wil hoger eindigen dan dit seizoen (voorlaatste, red.) en dat gun ik hem, om daar met mijn ervaring uit de tweede klasse een steentje aan bij te dragen”, zegt IJmker. “Ik had ook in de derde klasse kunnen keepen met Abcoude, maar de ambitie van Leroy sprak mij aan. TOG is een gezellige club. Het is mijn doel, en volgens mij die van Leroy ook, om bovenin mee te doen.”

Zo komt er toch vroegtijdig een einde aan zijn tijd in Abcoude, terwijl hij dacht daar zijn loopbaan te zullen afsluiten. “Ik zou nooit zomaar naar een andere club gaan. Maar ik wil een vriend, als beginnende trainer, graag helpen”, vervolgt de sluitpost. “Ik ben geen clubhopper die elk jaar een andere club pakt. Dat heb ik ook nooit gedaan. Op dit moment kies ik voor mijn gevoel. Misschien komt dat door mijn leeftijd. En dat gevoel heb ik echt bij TOG.”

Foto: Jos Spitteler

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend