Home / Algemeen / Jeffrey Nauta (Legmeervogels): “Aalsmeer geeft mij het vertrouwen”

Jeffrey Nauta (Legmeervogels): “Aalsmeer geeft mij het vertrouwen”

Jeffrey Nauta is de vierde aanwinst voor zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer. De middenvelder kwam dit seizoen amper aan spelen toe in het shirt Legmeervogels en besloot daar onlangs vanwege drukke werkzaamheden zijn spullen in te leveren.

“Ik had het er moeilijk mee, ging met frisse moed naar de training, maar als je dan niet aan spelen toekomt is het niet heel leuk. Daarbij had ik het druk met werk, dus besloot ik te stoppen”, legt Nauta uit. Via zijn goede vriend en oud-ploeggenoot Daan van Huffel kwam hij in contact met Aalsmeer-trainer Cor van Garderen. “Het gesprek met hem voelde goed. Hij gaf mij het vertrouwen wat ik nodig heb en we waren er snel uit. De club is voor mij dichtbij en het zaterdagvoetbal spreekt mij meer aan dan de zondag. Ik ben toe aan een nieuwe omgeving.”

Als tweedejaars A-junior vertrok Nauta van RODA’23 naar Legmeervogels, waar hij inmiddels vijf seizoenen speelde. Dit seizoen moest de 23-jarige middenvelder echter te vaak toekijken in de zondag eerste klasse A. “Ik heb één volledige wedstrijd gespeeld en het voor de rest moeten doen met invalbeurten. Eigenlijk is dat te weinig voor mij, maar ik begrijp het. De concurrentie is groot en wij draaien goed. Ik heb op mijn tanden moeten bijten, maar ik ben geen persoon die voor onrust gaan zorgen. Ik kijk uit naar de overstap naar Aalsmeer.”

Ondanks het mindere seizoen heeft Nauta een leuke tijd gekend bij de Uithoorners. “Het is een club met hele leuke mensen. Ik heb op een goed niveau mogen spelen en ben blij met de kans die ik heb gekregen als jonge speler. Ik hoop dat Legmeervogels dit seizoen kampioen wordt.” In Aalsmeer wil Nauta na de zomer weer voldoende minuten kunnen maken. “Ik zal mezelf in de basis moeten knokken. Verder weet ik nog niet echt wat mij te wachten staat, want ik ken de selectie niet echt. Ik ga binnenkort langs om de wedstrijden te gaan bezoeken.”

Naast Nauta versterkte de zaterdag eersteklasser zich gisteren (woensdag) ook in verdedigend opzicht. Omar Mensah komt over van zondag tweedeklasser FC Abcoude. De 25-jarige rechtsback is daar bezig aan zijn eerste seizoen.

Verslag Roy Baltus
Foto Hans van Beek