Home / Algemeen / Jeffrey Ruhe (WV-HEDW) na de 9-0 zege: “Dit is het moment om door te pakken”

Jeffrey Ruhe (WV-HEDW) na de 9-0 zege: “Dit is het moment om door te pakken”

Zaterdagmiddag was het zover. Na twee nederlagen en een gelijkspel behaalde WV-HEDW de eerste driepunter van het seizoen binnen. Tegen Monnickendam werd een klinkende 9-0 overwinning geboekt. Nadat er vorig weekend gelijk werd gespeeld bij Die Haghe, zat het goede gevoel bij WV-HEDW er al in. De 9-0 overwinning is een bevestiging dat het goed zit. “Voor onszelf hadden we de mindere periode vorige week tegen Die Haghe al afgesloten. Toen zat het alleen niet mee, tegen een aardige tegenstander. Maar de verhoudingen liggen in deze competitie zo dicht bij elkaar, veel ploegen kunnen van elkaar winnen”, aldus Ruhe.

In het centrum van de Amsterdammers een wijziging ten opzichte van de vorige wedstrijd. Jordy Dijkhuizen en Noud Schartman speelden centraal achterin. Nick Lammers was ziek geweest en nam daarom plaats op de bank, Rico Bouwmans bekeek langs de lijn de wedstrijd. De technische staf van de Amsterdammers, bij monde van Jeffrey Ruhe, is erg content over de manier hoe de spelers het na de mindere start in de competitie hebben opgepakt. “Jordy Dijkhuizen heeft na de schorsing z’n kans gepakt. Hij is een echte jongen van de club, maar ook een leider in het veld. Hij is erg aanwezig tijdens het spel en ook belangrijk voor onze intensiteit.” Daarnaast looft Ruhe de andere sterkhouders in het team. “We speelden met de juiste, hoge intensiteit en gingen de wedstrijd met de juiste instelling in. Het was natuurlijk zeker niet zo dat Monnickendam de poort wagenwijd open zette. Ze hebben ook goede voetballers en kregen een goede kans die dan net voorlangs ging. Ik kan niet anders dan tevreden zijn over de manier waarop we gespeeld hebben. Helemaal omdat we met de 4-0 ruststand niet stopten.”

Aankomend weekend neemt WV-HEDW het op tegen Honselersdijk, de Amsterdammers spelen dan weer een thuiswedstrijd. “Dit is en was wel het moment om even door te pakken. Vorig jaar zetten we in de eerste seizoenshelft ook een serie neer met achttien punten uit zes wedstrijden. En de kwaliteiten zijn dit jaar ook gewoon weer aanwezig. De spelers zijn ook gebrand om ervoor te gaan.” Tegen Honselersdijk neemt hoofdtrainer Marcel Valk weer naast Ruhe plaats op de bank, zijn schorsing zit er dan op. “Toch wel lekker om dan weer aan hem over te dragen”, besluit Ruhe.

Send this to a friend