Jens Kimmel schiet Swift naar grote overwinning

Na een spannende eerste wedstrijd had de ploeg van Bart Woldberg zondagmiddag een gemakkelijke wedstrijd tegen Beemster. Bart Woldberg moest na de intensieve wedstrijd van vorige week wel op een paar plaatsen noodgedwongen veranderen. Onder andere de plek van Jens Bakker moest opgevangen worden.

Jens Bakker is een nieuwe speler bij Swift dit seizoen en kwam over van JOS Watergraafsmeer naar Swift om minuten te maken. Heel veel minuten gaat de creatieve speler dit seizoen helaas niet maken, want tijdens de eerste competitiewedstrijd moest hij het veld met een ernstige blessure verlaten.  Wat Bakker heeft is nog niet helemaal bekend, maar hij ligt er naar alle waarschijnlijkheid het hele seizoen uit. Swift verliest door deze blessure heel veel kwaliteit en creativiteit en moet dat nu intern gaan opvangen. Zondagmiddag ving de ploeg van Woldberg dat aardig op en won met 8-0.

Swift was vanaf minuut 1 al de betere ploeg en kwam na 18 minuten op voorsprong. Na de 1-0 volgde 10 minuten later de twee 2-0 van Jens Kimmel, die het zondagmiddag niet bij een doelpunt liet. Voor de 3-0 moesten de supporters van Swift even wachten, maar in de 40ste minuut zagen zij Kimmel zijn tweede doelpunt maken. Ook Jobjan Blank pikte zijn doelpunt voor rust nog mee en zette de 4-0 op het scorebord. Swift wist wel een beetje wat ze konden verwachten, maar had niet verwacht dat het verschil tussen beide teams zo groot was. Met een grote uitslag de rust in gaan is natuurlijk hartstikke goed, maar het moeilijkste is om vervolgens de score uit te breiden.

Dat lukte uiteindelijk wel en het lukte zelfs om de ruststand te verdubbelen. Jens Kimmel verdubbelde ook zijn eigen aantal gescoorde doelpunten en schoot de 5-0 en de 6-0 erin. De 7-0 en de 8-0 vielen in de extra tijd. Swift hield de zondagmiddag de 0, maar zag wel dat Beemster 3 keer de paal raakte. Ondanks dat vond Woldberg het een terechte overwinning en een goede uitslag voor het doelsaldo. Door de uitslag staat Swift nu bovenaan in de 3 klasse zondag. “Het was vandaag een beetje scorebordjournalistiek, maar ik heb een prima wedstrijd gezien en gaan we ons weer focussen op Sporting Martinus,” aldus de trainer.