Jeroen Smakman ook volgend seizoen aan het roer bij DVVA

Jeroen Smakman staat ook volgend seizoen aan het roer bij zaterdag tweedeklasser DVVA. De oefenmeester gaat daarmee voor zijn derde jaar als hoofdtrainer van de Amsterdammers, waarmee hij zich afgelopen weekend heeft veilig gespeeld.

Dat het allemaal iets langer heeft geduurd dan normaal, kwam door de verbouwingen bij DVVA. Ook heeft Smakman de tijd genomen om goed na te denken over een langer verblijf. “Het is een hartstikke leuke groep, maar ook een groep waarbij ik het idee heb dat de prioriteiten op ander gebieden liggen dan alleen voetbal. Dat zorgt ervoor dat wij regelmatig in een andere samentelling spelen. Dat past niet bij mijn manier van sport beleven. Het neemt overigens niet weg dat ik het nog altijd naar mijn zin heb hier.”

Met de elfde plaats in de zaterdag tweede klasse A kijkt Smakman terug op een teleurstellend seizoen. De oefenmeester had verwacht verder te zijn. “Ik heb over zowel de prestaties als het proces geen goed gevoel. Er moeten volgend seizoen dingen anders gedaan worden. Ik denk dat we eerst dit seizoen moeten evalueren en de leerpunten eruit moeten halen. Als trainer zal ik op zoek moeten naar nieuwe spelers die de groep kunnen opfrissen. Voor de hele dynamiek is vers bloed beter.”

De oefenmeester houdt vertrouwen in de toekomst, ondanks dat hij naar eigen zeggen ook ‘moe wordt’ van de negatieve spiraal. “Tegelijk is het ook een onderdeel van het vak dat je moet leren verliezen. Dat heb ik dit seizoen wel geleerd. Mijn taak is nu om een leuke groep samen te stellen voor volgend seizoen. Lekker trainen, het leuk hebben met elkaar en dan komen de prestaties vanzelf.”

Net als Smakman blijft ook Elroy Kromheer de Amsterdammers trouw als trainer van het tweede elftal. DVVA 2 speelde zich dit seizoen in de reserve Hoofdklasse direct veilig.

Verslag Roy Baltus
Foto Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)