Jerry Verschoor (Hoofddorp): “Op mijn leeftijd valt er nog veel te leren”

Jerry Verschoor went langzaam aan zijn nieuwe rol als hoofdtrainer van Hoofddorp. De 32-jarige oefenmeester staat bij de zondag eersteklasser voor het eerst op eigen benen en pakte uit de eerste vier wedstrijden vijf punten.

“Het was een grote stap voor mij. Ik heb nu de verantwoordelijk over het eerste elftal en daar komen andere dingen kijken dan in de jeugd”, is Verschoor zich al bewust. “Je moet veel overleggen en bent betrokken bij de jeugd. Het bevalt mij goed om hoofdtrainer te zijn. Ik kan nu bepalen wie waar voetbalt. In de jeugd had je daar niet de zeggenschap over.”

Onder leiding van zijn voorganger Jimmy Simons promoveerde Hoofddorp afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de zondag eerste klasse A. Verschoor, die had aangegeven door te willen groeien, was toen al aangesteld als trainer voor dit seizoen. “Op mijn leeftijd valt er nog veel te leren in het trainersvak. Nu wil ik vooral ervaring opdoen en mezelf ontwikkelen. In de toekomst wil ik hogerop zien te komen. Het liefst met Hoofddorp en anders een stap buiten de deur.”

De doelstelling werd voor dit seizoen bepaald op handhaving. Dat moet volgens de oefenmeester haalbaar zijn. “Persoonlijk denk ik dat we in het linkerrijtje gaan eindigen. We zullen dan wel alle zeilen bij moeten zetten.” Een onderdeel daarvan is het hoofd erbij houden. In de eerste vier wedstrijden kreeg de promovendus drie rode kaarten. “De eerste kon gebeuren, maar de twee rode kaarten daarna waren onnodig. Wij moeten ons hoofd koel houden in sommige situaties. Daar hebben we deze week met het team over gesproken. Ik verwacht dat de boodschap nu duidelijk is.”

Komend weekend krijgen de Hoofddorpers AFC’34 op bezoek. “Zij willen de nederlaag van vorige week (4-0 tegen DEM, red.) rechtzetten”, denkt Verschoor. “AFC’34 zal het balbezit hebben en wij worden in de verdediging gedrukt. Ik verwacht een zware wedstrijd.”

Verslag Roy Baltus
Foto’s Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)