Jesse Dingjan (Ter Leede) eerste aanwinst Swift

Zaterdag Hoofdklasser Swift heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de diensten van Jesse Dingjan. De 24-jarige aanvallende middenvelder komt over van competitiegenoot Ter Leede, waar hij bezig is aan zijn derde jaar.

“Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad in de Bollenstreek, maar heb nu de keuze gemaakt om dichter bij huis te voetballen”, legt Dingjan uit. “Ik woon, werk en studeer in de stad. Vier keer in de week met het openbaar vervoer naar Sassenheim is op een gegeven moment niet meer te doen. Soms ging ik met een beetje tegenzin naar de trainingen en dat is niet de bedoeling. Ter Leede wilde mij graag behouden, alleen is het voor mij beter om meer balans te krijgen tussen mijn maatschappelijke loopbaan en het voetbal.”

Hij wist dat die keuze een keer gemaakt moest worden. Naast zijn werk als bankier begint Dingjan vanaf september aan een master aan de Universiteit van Amsterdam. “Nu moet ik vier keer in de week na een lange werkdag richting Ter Leede, ben ik pas laat thuis en de volgende ochtend weer vroeg op. Dat breekt je een keer op, want wat bereik je ermee? Ik voetbal voor mijn plezier en mijn maatschappelijke carriere is heel belangrijk. Swift heeft heel veel jongens die hetzelfde hebben, met een drukke baan of in de eindfase van hun studie, en nog steeds de ambitie om op hoog niveau te willen voetballen.”

De multifunctionele speler sprak laatst met oud-ploeggenoot Bogdan Constantin (keeper van Swift, red.) over de club. “Ik vroeg hem wat voor type club Swift is. Waarschijnlijk heeft hij direct een balletje opgegooid, want de volgende dag werd ik direct gebeld door Bart Logchies, de trainer. Bij Swift is het twee keer in de week trainen en het scheelt een hoop dat het tien minuten van mijn huis vandaan is. Voor mij is Swift de perfectie combinatie.”

Dingjan heeft in de jeugd van ADO Den Haag gespeeld en kwam via UVS en Katwijk in 2015 terecht bij Ter Leede. Zijn periode in Sassenheim werd twee keer onderbroken voor een buitenlands avontuur. Tussen oktober 2015 en juli 2016 speelde hij in Nieuw-Zeeland voor Canterbury United en in april 2017 vertrok Dingjan voor een paar maanden naar Amerika en droeg hij het shirt van de Cincinnati Dutch Lions. “Maar ze hoeven niet bang te zijn dat ik tijdens het seizoen bij Swift vertrekt”, lacht Dingjan.

Foto: HP Pro Sportpics \ Hans Schalk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)