Jethro Abram gaat vierde jaar in bij SV Hoofddorp: “Team kan nog een stap maken”

Jethro Abram blijft ook na de zomer hoofdtrainer van SV Hoofddorp. De trainer ging met het bestuur om de tafel zitten en kwam razendsnel tot een akkoord voor een contractverlenging, waarmee hij zijn vierde jaar als oefenmeester van de vereniging ingaat.

Abram heeft het nog altijd uitstekend naar zijn zin bij Hoofddorp. Naast dat hij op vijf minuten afstand van de club woont, kan hij ook goed opschieten met de mensen binnen de club. “Persoonlijk heb ik met de technische staf en het bestuur een uitstekende band, waardoor we prettig met elkaar samenwerken”, vertelt Abram tevreden. “Dat moet ik bij een andere club maar afwachten. Daarnaast heb ik het gevoel dat het team nog een stap kan maken, waarvan ik natuurlijk graag deel wil uitmaken.” Abram gaat alweer zijn vierde jaar in, maar heeft niet het gevoel dat hij al zolang bij de club werkzaam is. “Met vorig seizoen achter de rug en de situatie van dit seizoen in het hoofd zijn het gekke jaren om bij een club te zitten. Desondanks heb ik het gevoel dat we in de afgelopen drie jaar een stabiele groep hebben gecreëerd. We hebben dat gedaan met jeugdspelers, maar ook met jongens van buitenaf. Dat pakte goed uit.”

Hoofddorp begon het seizoen 2020/2021 met twee overwinningen, een gelijkspel én een nederlaag. “AGB-uit is natuurlijk altijd lastig, hoewel het beide kanten kon opgaan. Tegen Hillegom hebben we het matig gedaan en de andere twee wedstrijden wonnen we. Bovendien zijn we door in de beker, waarmee we natuurlijk blij zijn. Over het algemeen zie ik dat we dit jaar stabieler zijn dan de laatste twee seizoenen. Dat komt mede doordat we de groep afgelopen zomer intact hielden. Iedereen kende elkaar al goed en grappen en grollen kwamen niet meer als een verrassing. Het is een positief signaal dat de groep ook na de zomer graag met elkaar door wil.” Abram hoopt dat dit lukt, zodat hij verder kan bouwen naar wederom een succesvol seizoen. “Wellicht dat we één tot twee jongens laten doorstromen uit onze jeugdafdeling en dat we een paar jongens van buitenaf halen, maar de groep moet vooral bij elkaar blijven. Zo willen we een stapje verder komen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)