Jeudig Sporting Martinus kan het niet bolwerken tegen Hoofddorp

,,Ook bij ons valt er nog genoeg te verbeteren”, vond Martinus trainer-coach Michael Crombeen. Zijn ploeg had moeite met de spelopvatting en speelwijze van Hoofddorp en kon een groot deel van de wedstrijd het antwoord niet vinden. Een 4-1 nederlaag tot gevolg en bekeruitschakeling lijkt nabij.

Het begin van Martinus was nog hoopgevend. ,,Ik vond de eerste tien minuten nog redelijk goed van onze kant. We creeëren een goede kans met Tom Schoonderwoert in de hoofdrol. Daarna verandert Hoofddorp van speelwijze en wij konden daar niet mee omgaan”, analyseerde Crombeen.

Michael Crombeen

Martinus vond niet de oplossing. Kort na de omzettingen vielen twee doelpunten voor Hoofddorp. Stanley van den Assem en Junior Driessen waren trefzeker, uit omschakelmomenten. Met een jonge voorhoede moest Martinus op jacht naar de aansluitingstreffer. ,,We missen nog vier-vijf belangrijke spelers die ik in principe in de basis zou kunnen zetten. Dat is verder geen excuus, maar meer een constatering”, was Crombeen bewust.

De 3-0 viel uit een corner bij de (binnenkant) tweede paal, opnieuw was van den Assem succesvol. Ook van den Assem was het eindstation bij de 4-0 in de tweede helft. Een aanval over rechts waar Martinus werd uitgespeeld. Alle doelpunten hadden overeenkomsten, iets wat Martinus aan het denken zal moeten zetten.

Martinus mocht nog een eretreffer noteren voor de inzet van de middag. Ook hier was een nieuwkomer betrokken. Ali Altuntas ontsnapt over links en vond Martijn Guitink op de weg. Eindstand: 4-1. Ook voor Crombeen worden het belangrijke weken in aanloop naar het eerste competitieduel met RODA’23. ,,We moeten voortborduren op de eerste fase van de wedstrijd. We zullen beter aan de bal moeten worden. En druk zetten met een hogere intensiteit. Als we op achterstand komen, worden de ruimtes bij ons te groot. We kunnen daar blijkbaar nog niet zo goed mee omgaan. Hoofddorp is een goede ploeg en zijn een stuk verder. We gaan de komende weken weer hard werken aan het elftal. Ik heb zeventig procent in mijn hoofd, er valt dus nog wat te verdienen voor de spelers, wat het is zeker nog niet rond.”

Op zondag 24 september staat bij buurman RODA’23 dé derby op het programma. Het zal eerst nog af moeten rekenen met koploper Arsenal, wil het uberhaupt kans maken op een volgende bekerronde. Het bekerduel staat voor zaterdag 16 september op het programma.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)