Jeugdig enthousiasme RKAVIC legt het af tegen routine van Wartburgia

Een interessante pot tussen twee ploegen die niet ver van elkaar op de ranglijst staan, al sluipt Wartburgia na een valse start van het seizoen inmiddels gestaag omhoog op de ranglijst.

De bezoekers begonnen overdonderend en hadden na vijf minuten al een paar grote kansen. In de elfde minuut schoot Gijs Oostermeijer van een meter of twintig prachtig binnen en kreeg Wartburgia loon naar werken. De spelers van RKAVIC bleken technisch begaafd en gaven goed partij, maar Wartburgia combineerde zich na de bal veroverd te hebben telkens goed naar voren. Uit een voorzet van Mitchell Vorstman kon Niek Remijn na een dik half uur de voorsprong verdubbelen. Het hoogtepunt van de middag was 10 minuten later de 0-3, na een uitval en een flitsende combinatie tussen Oostermeijer, Niek Remijn en Dylan van Dam, waarna de laatste kon intikken. Net toen het niet erger leek te kunnen worden voor de thuisclub ontfutselde spits Mark Zwagerman de bal aan een RKAVIC-verdediger en rondde koel af. In de laatste minuut voor rust kon Mo Amrane van dichtbij vanuit een corner de 1-4 binnenschieten.

De goede bedoelingen van RKAVIC voor na de rust werden binnen een paar minuten door Zwagerman de grond in geboord door koppend de 1-5 te maken. Daarna bleef het spel op en neer golven, maar de twee resterende doelpunten kwamen uit een dode spelsituatie. Tweemaal was het RKAVIC’s Rafael Uiterloo die een vrije trap van zo’n 20 meter precies geplaatst langs de keeper wist te werken. Prachtig om de zien. De complimenten gaan naar de talenten van RKAVIC, de punten naar de routiniers van Wartburgia die daarmee op een gedeelde derde plek komen. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst en foto: Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)