Waterwijk - 2023

Jeugdig Waterwijk wint in Hoorn bij Always Forward

Waterwijk heeft zaterdagmiddag in Hoorn een overwinning geboekt op Always Forward. De Almeerse ploeg, die met negen spelers uit de eigen jeugd aantrad, won met 1-3.

In de eerste helft was Waterwijk de betere ploeg. De Almeerse ploeg speelde compact en verzorgd voetbal en kwam al snel op voorsprong. Barry Smitz schoot de 1-0 binnen op aangeven van Mitchel Smit. Jimmy de Haas maakte de 2-0 en 3-0 vanaf de stip.

Na rust kwam Always Forward wat beter in de wedstrijd, maar de ploeg uit Hoorn kreeg weinig kansen. In de slotfase scoorde Always Forward toch nog de 1-3, maar het was te laat voor een gelijkmaker.

Coach Ryan Smart was tevreden met de overwinning van zijn ploeg. “We speelden de eerste helft echt goed”, zei Smart. “Verdedigend waren we fantastisch georganiseerd en zeer sterk in duels. Zodra we de bal hadden zochten we keer op de keer de aanval.”

“Direct na rust hadden we kansen op 4-0, maar we raakten de lat. Gedurende de tweede helft kregen we het moeilijker omdat we de bal te kort in de ploeg hielden”, aldus Smart. “Always kreeg daardoor een overwicht, maar ze kregen weinig kansen. Het is jammer dat we niet de nul houden, maar ik heb genoten van zowel de passie als de manier waarop we gevoetbald hebben.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)