Dit seizoen mocht TOB al 44 keer juichen, de ploeg kreeg de minste doelpunten tegen in de competitie.

Jisp geen partij voor overtuigend TOB

Voor de derde wedstrijd op rij heeft TOB de drie punten mee naar huis kunnen nemen. Op een lastig te bespelen veld in het winderige Jisp waren de Amsterdammers, onder leiding van scheidsrechter Erwin Visser, heer en meester tegen de gelijknamige club, die onderin Zaterdag 4b bivakkeert. Door een aantal blessures was er bij TOB het basisdebuut voor Redouan Tahri.

Het strijdplan van de gastheren was al snel duidelijk. Vanuit een compacte organisatie die ver inzakte, probeerde de formatie van trainer/coach Peter Tania TOB het spelen onmogelijk te maken en de Amsterdammers op de counter te verrassen met de snelle spitsen Robin Mak en Bob van Tol. Dit leek in de beginfase succesvol te zijn, toen Mak na een inschattingsfout van de TOB-defensie alleen op doelman Giorgio Kuiper af mocht lopen. Maar de Amsterdamse goalie was alert en verwerkte de inzet tot hoekschop. Het antwoord van TOB liet niet lang op zich wachten. Een goede run van aanvoerder Dave Dekker over de as van het veld bracht de bal bij Paul Bekker, die zijn inzet vanaf zestien meter over getikt zag worden door Jisp-doelman Joeri de Jong.

Toch was het volgende gevaar weer voor de thuisclub, toen een lange bal van achteruit smoorde in het lange gras, waardoor Van Tol eerder bij de bal was dan Kuiper. Hij kon de TOB-doelman omspelen en alleen naar het lege doel lopen. Het was echter Dekker die met een bliksemsnelle sliding de bal tot hoekschop kon omzetten en zo de zekere 1-0 wist te voorkomen. Dit bleek direct het laatste wapenfeit van Jisp, want vanaf dat moment was het uitsluitend TOB wat de klok sloeg. Eerst waren er nog twee goede kansen voor Bekker en een kopkans voor Nick Koch alvorens de Amsterdammers verdiend op 0-1 kwamen. Een splijtende pass van achteruit van Judael Obboye bracht Bekker oog-in-oog met De Jong. Dit keer was het wel raak en nam TOB na 26 minuten de leiding. Het veldspel van de ploeg bleef goed en leidde tot fraaie aanvallen en dus was het wachten op de 0-2. Deze viel zes minuten voor rust en weer was Bekker de schutter, dit keer op aangeven van José Bebeto Ngeze. Met deze stand zochten de beide teams de warme thee op.

De tweede helft leek het verschil tussen beide teams nog wel groter te zijn. De counters van Jisp waren op één hand te tellen en werden telkens onschadelijk gemaakt door de TOB-achterhoede. Aan de andere kant lieten de gasten een aantal kansen onbenut om het overwicht ook in doelpunten uit de drukken. De grootste kans was voor Bekker, die een afgemeten voorzet van Tahri goed inkopte maar via de binnenkant van de paal weer terug het veld in zag stuiteren. Halverwege de tweede helft maakte TOB aan alle onzekerheid een eind. Een vrije trap op ruim twintig meter van het Jisp-doel was een prooi voor Ngeze. Net als een week eerder schoot hij ook nu weer raak en zette zo de 0-3 op het scorebord. Tien minuten voor tijd poetste de ploeg van trainer/coach Remco van Twiller ook het doelsaldo nog wat op door ook nog een vierde treffer te scoren. Het was de naar links uitgeweken Man-van-de-Wedstrijd Redouan Tahri die met een fraai voorzet de bal voor het doel slingerde. Bekker liet de voorzet goed lopen waardoor de meegelopen Moamar Heerenveen de 0-4 eindstand in het lege doel kon schuiven.

Zo waren er na afloop louter lachende gezichten bij de Amsterdammers die door deze zege aansluiting vonden bij nummer 4 Fortuna Wormerveer en de Wormerveerders alleen op doelsaldo voor zich moeten laten. Jisp haalt volgende week het thuisduel tegen OFC in. TOB heeft een week vrij en treedt over twee weken thuis aan tegen Sporting Krommenie.

Archieffoto: Jos Spitteler