Jochem Twisker neemt afscheid van De Dijk

Jochem Twisker heeft besloten zijn contract bij De Dijk niet te verlengen. De oefenmeester, momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij de tweededivisionist, maakte dat maandagavond bekend.

Twisker nam die beslissing al voordat maandagavond de spelergroep een gesprek had met  de opgestapte hoofdsponsor Heino Braspenning. “Mijn beslissing heeft niets te maken met de onrust die er momenteel is. Die had ik al genomen. Als ik nog aan het twijfelen was over mijn toekomst dat was dit misschien wel het laatste zetje.”

Door de ontstane onrust is het onduidelijk welke spelers Twisker tot zijn beschikking heeft. Of hij het seizoen afmaakt bij De Dijk is dan ook nog maar de vraag. “Ik heb nog voldoende motivatie om het seizoen af te maken, maar ben wel afhankelijk van het spelersmateriaal dat ik tot mijn beschikking heb. Ik verwacht dat er morgen (dinsdag, red.) na de ledenvergadering meer duidelijk zal zijn over het standpunt van de spelers. Donderdag gaan we trainen en dan zie ik wel wie er op het veld staat. Het is nu aan ieder voor zich wat ze gaan doen. Tot de winterstop zullen we het allemaal wel redden, maar voor het nieuwe jaar heb ik momenteel geen idee. Het is in ieder geval wel zo dat ik mij momenteel niet echt trainer voel.”

Twisker zou in beeld zijn om bij Rijnsburgse Boys Pieter Mulders op te volgen. Die kreeg onlangs te horen dat zijn contract niet wordt verlengd. Hij werkte in het verleden met een aantal spelers van Rijnsburgse Boys samen bij Spakenburg en lijkt hoog op het verlanglijstje te staan. Ook bij Quick Boys zou de oefenmeester kandidaat zijn om Jan Zoutman op te volgen.

In zijn eerste seizoen werd Twisker met De Dijk kampioen in de Derde Divisie. Momenteel staat De Dijk op de twaalfde plaats met vijftien punten uit twaalf wedstrijden.

Foto Rob Beense | Jochem Twisker afgelopen zondag tegen AFC

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!