Joel Boateng schiet TOB in de slotfase naar koppositie in 4c

Het is TOB in de 20e speelronde eindelijk gelukt de koppositie te veroveren in Zaterdag 4c. Zelf won het moeizaam de de thuiswedstrijd op Sportpark Oostzanerwerf tegen AC Amsterdam, terwijl het koploper TOS Actief wederom puntverlies zag lijden. Dat was vooraf zeker geen uitgemaakte zaak, aangezien de noord-Amsterdammers Nick Koch langdurig moeten missen met een handblessure, topscorer Paul Bekker geschorst was en ook de man in vorm Job Bruin afwezig was.

Onder het genot van een heerlijk lentezonnetje schoot de thuisploeg uit de startblokken. Binnen 30 seconden na het beginsignaal van scheidsrechter George Meier stuurde Jaouad El Ghazaoui met een goede diepe bal Sergay Gemin alleen op AC Amsterdam doelman Zayed Bouyachar af. De Amsterdam doelman was de sterkste in dit duel en voorkwam de vroege voorsprong voor TOB. Niet veel later was het weer Gemin die aan de aandacht van de AC Amsterdam achterhoede ontsnapte maar dit keer werd de TOB spits goed naar de zijkant gedwongen en bleef de aansluiting achterwege waardoor Gemin de bal niet kwijt kon. Zo werd een tweede doelkans in de kiem gesmoord. De gastheren konden dit explosieve begin geen vervolg geven waardoor de formatie van trainer/coach Jamal Ahaddouch zich onder de druk van TOB uit kon voetballen en her en der wat speldenprikjes uitdeelde. Na 10 minuten sloeg het noodlot voor het al gehavende TOB toe. Aanvoerder Dave Dekker raakte geblesseerd aan zijn knie en leek gewisseld te moeten worden.

TOB was het even helemaal kwijt en gaf totaal onnodig een vrije trap weg aan de linker zijkant van het strafschopgebied. Tot ieders verassing schoot Imad Boulehoual de bal met een fraaie curve in de verre kruising en zette AC Amsterdam op een 0-1 voorsprong. Direct na deze treffer moest Dekker alsnog de strijd staken en zich laten vervangen door de 43-jarige Michel Dol. De gasten roken bloed en gingen opzoek naar een verdubbeling van de score. TOB gaf de ene na de andere vrije trap weg rondom het eigen strafschopgebied, wat bijna voor een tweede tegentreffer zorgde. De sterkste man aan AC-zijde, Ayoub Salihi, mocht halverwege de eerste helft aanleggen voor een vrije trap maar zag zijn inzet rakelings over het doel van Giorgio Kuiper vliegen. Met nog een kwartier op de klok keerde TOB terug in de wedstrijd en trok het initiatief weer naar zich toe. Dit resulteerde in een goede kans voor José Bebeto Ngeze, die een vrije trap vanaf 20 meter net over schoot. Niet veel later was het weer Ngeze die de goed vrijlopende Gemin bediende, maar die zag zijn lob op de lat achter Bouyachar terecht komen. Zo leken de beide teams de rust op te zoeken met een 0-1 tussenstand maar met nog één minuut op de klok sloeg TOB alsnog toe. Een vrije trap kwam via de kluts bij Timothy van den Berg terecht die op zijn beurt Joel Boateng bediende, die van dichtbij de 1-1 tegen de touwen schoot. Niet veel later klonk het rustsignaal.

TOB bracht in de rust Esterno Vreugd in de ploeg voor El Ghazaoui om het gevaar van Salihi in te dammen. Maar bij terugkeer op het veld bleek de snelle en behendige rechtsbuiten van AC Amsterdam niet meer uit de kleedkamer te zijn teruggekeerd. De boeiende eerste helft kreeg eenzelfde tweede helft als vervolg, waarin beide teams tot het uiterste gingen om de wedstrijd in winst om te zetten. TOB was de bovenliggende partij en probeerde geduldig opzoek te gaan naar de verdiende voorsprong. AC Amsterdam poogde de thuisploeg met een paar vlijmscherpe counters te verassen maar de TOB defensie stond als een huis.

Na bijna een uur spelen leken de gasten toch doeltreffend te zijn, toen Anouar Hammou goed wegdraaide bij Danny van de Kolk en de 1-2 achter Kuiper schoot. Tot opluchting van alles dat TOB was had de AC aanvaller hierbij zijn arm in het gezicht van Van de Kolk geplaatst waardoor scheidsrechter Meier de treffer annuleerde en TOB een vrije trap gaf. Gedurende de tweede helft vloeide de energie steeds meer uit de gelederen van de gasten, terwijl de TOB-ers een tandje bijschakelden. De vele hoekschoppen die de thuisploeg te nemen kreeg, zorgden nog niet voor de gewenste voorsprong en ook een atletische beoogde omhaal van Boateng bracht geen gevaar. Daar leek een snelle aanval via Gemin wel voor te zorgen, maar in overtal zag hij Moamar Heerenveen over het hoofd die er uitstekend voor stond maar de bal niet kreeg.

De tijd tikte weg in het nadeel van TOB, dat op de hoogte was van de tussenstand bij De Meer – TOS Actief. Net als in de eerste helft sloegen de TOB-ers weer in de slotfase toe en wederom was Joel Boateng zes minuten voor tijd de doelpuntenmaker. En ook dit keer ging er een klutssituatie aan vooraf, waarbij Heerenveen het hoofd koel hield en de bal bij Boateng bezorgde die op zijn beurt van dichtbij de verdiende 2-1 binnen schoot en zijn ploeg zo drie enorm belangrijke punten bezorgde. De pijp was leeg bij de gasten en TOB kon de wedstrijd uitspelen, maar moest hiervoor wel tot de bodem gaan.

Na afloop kreeg de selectie van Remco van Twiller het goede nieuws dat TOS Actief daadwerkelijk op een 1-1 gelijkspel was blijven steken, waardoor het de koppositie over nam. De spanning in 4C loopt zo langzamerhand op tot het kookpunt, waarbij nummer twee AGB slechts één punt achter koploper TOB staat en TOS Actief weer één punt achter AGB op plaatst drie.

TOB gaat zaterdag op bezoek bij Sloterdijk waar tegen het nog iets goed te maken heeft. AC Amsterdam is zo langzamerhand uitgespeeld en ontvangt De Meteoor op het eigen sportpark. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 4c

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)