Home / Algemeen / Joey Noordenbos en Tim Beelen verruilen HBOK voor competitiegenoot OSV

Joey Noordenbos en Tim Beelen verruilen HBOK voor competitiegenoot OSV

Joey Noordenbos en Tim Beelen dragen volgend seizoen het blauwzwart van OSV. De 26-jarige spits en 30-jarige verdediger komen samen over van competitiegenoot HBOK, waarmee ze in de laatste weken voor handhaving in de zaterdag tweede klasse A strijden.

Voor Noordenbos is het een terugkeer bij de club waar het allemaal begon. Hij doorliep de hele jeugd in Oostzanerwerf en bereikte als zestienjarige het eerste elftal. Na één seizoen voor het vlaggenschip te hebben gespeeld, koos hij voor een avontuur dat hem langs OFC, HBOK, Volendam, De Dijk en opnieuw HBOK leidde. “Bij OSV kom ik weer allemaal oude bekenden tegen. Heel veel jongens ken ik al. Met Rik Smit, Nicky Roele, Dylan Klein en Mischa Klaver heb ik nog in de jeugd gespeeld. Zij waren allemaal heel enthousiast.”

Een telefoontje van trainer Ron van der Velde kwam voor de spits eigenlijk uit het niets. Toch kreeg hij al snel een goed gevoel. “De laatste drie jaar ben ik al door OSV benaderd. Ron heb ik nog nooit eerder gesproken. Hij wil alles goed op de rit krijgen voor het honderdjarig bestaan volgend seizoen. Zijn plannen bevielen mij wel.”

Tim Beelen gaat Noordenbos achterna. Hij is jarenlang een vast gezicht in het hart van de verdediging van de Zunderdorpers. “Hij is een goede vriend van mij. Ik heb hem niet proberen te overtuigen of iets dergelijks. Ik zou sowieso gaan en vind dat hij zijn eigen beslissing moest nemen. Al is het natuurlijk wel leuk dat Tim meegaat.”

Eerst wacht hen nog het gevecht om lijfsbehoud. Nacompetitievoetbal lijkt onafwendbaar voor HBOK, dat daarin alle zeilen moet bijzetten om degradatie naar de derde klasse te ontlopen. Vanwege blessureleed zit het seizoen voor Noordenbos erop en kan hij geen rol van betekenis meer spelen. “Maar ik zal ze tot het einde blijven supporter.”

Foto’s Rikus de Lange

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)