Home / Algemeen / Joey Potveer (AFC) maakt verrassende overstap naar HBOK
Foto: Orange Pictures

Joey Potveer (AFC) maakt verrassende overstap naar HBOK

Joey Potveer staat volgend seizoen niet in de Tweede Divisie, maar in de tweede klasse onder de lat. Na twee jaar als stand-in bij AFC wil de 26-jarige sluitpost weer keepen. Het ambitieuze HBOK biedt hem die kans.

Eigenlijk was het zijn intentie om bij AFC te blijven, wederom achter Patrick Zonneveld. Zo werd het ook gecommuniceerd op de website van de club – al dan niet voorbarig. “We hebben gesprekken gevoerd en die waren allemaal positief. Alleen kreeg ik het gevoel dat er een aantal mensen waren die het niet helemaal in me zagen zitten”, zegt Potveer. “Via-via kreeg ik wat signalen dat ze een andere keeper aan het zoeken waren. AFC wist ook dat het mij dwars zat. Wil ik dan nog een jaar blijven en weer op de bank zitten of kies ik voor iets anders?”

Foto Hans Willemse

Het werd dat laatste. Meerdere divisionisten toonden interesse, maar het vele reizen en de energie die je erin moet steken, zag Potveer niet meer zitten. HBOK was met al hun ambities een betere optie. Wel had de sluitpost even bedenktijd nodig, want het is toch vier stappen terug. “Ik heb nog nooit zo laag gespeeld.” Een gesprek met onder meer Nick van der Velden (kent hij nog uit zijn tijd bij AZ, red.) trok hem over de streep. “Hij gaf aan dat ze echt stappen willen maken. Ik kom ook niet om alleen voor een periodetitel spelen. Ik wil gewoon kampioen worden en dan in de eerste klasse weer strijden om het kampioenschap. Mijn ambities reiken ook hoger.”

Garanties dat Potveer het hele seizoen de eerste keus zal zijn, heeft hij uiteraard niet, maar aan zelfvertrouwen geen gebrek. “Ik ga niet naar een tweedeklasser om op de bank te zitten. Ik behoor, vind ik, tot de top-5 keepers van de Tweede Divisie. Zoveel vertrouwen heb ik wel in mezelf dat ik ga keepen”, klinkt het duidelijk. “Met wedstrijdritme was ik bij tachtig procent van de Tweede Divisie-clubs eerste keeper. Ik denk dat ik meer dan goed genoeg ben.”

Foto boven: Orange Pictures