JOGA Fortius beëindigt de samenwerking met JOGA Soccer Club

JOGA Fortius stopt per direct de banden met de JOGA Soccer Club. Hoewel het pas twee jaar met de Amerikaanse urban voetbalclub aan het werk was, concludeerden beide partijen dat de samenwerking niet het gewenste succes had waarop ze vooraf rekenden.

De Amsterdamse vereniging veranderde zijn naam op 12 juli 2019 van a.s.v. Fortius naar JOGA Fortius, in de hoop dat de samenwerking met JOGA Soccer Club voor een boost binnen de vereniging zou zorgen. De hoog aangeschreven academie moest JOGA Fortius helpen met het zetten van de volgende stap. Er kwamen direct verschillende spelers uit de Verenigde Staten op proef in de hoofdstad, maar mede door de oplaaiende coronacrisis kwam de samenwerking in zwaar weer terecht. De college teams die naar Amsterdam zouden komen, moesten allemaal verstek laten gaan vanwege de reisbeperkingen. Na twee jaar besloten beide partijen daarom de stekker uit de samenwerking te trekken en elkaar te bedanken voor de afgelopen twee jaar.

Kick Pullen benadrukt dat de samenwerking voor positieve invloeden binnen de club heeft gezorgd. “JOGA Soccer Club heeft ons bijvoorbeeld in contact gebracht met de Dream Team Academy”, vertelt de voorzitter van JOGA Fortius. “Dat geeft de gehele club een enorme boost. Dan gaat het niet alleen om het aantal leden, maar ook over de bedrijvigheid bij het clubgebouw. Bij DTA lopen simpelweg supergemotiveerde mensen rond die alles tot in de puntjes willen regelen.” Het vertrek van JOGA Soccer Club betekent dat de vereniging in 2022 weer een nieuwe clubnaam krijgt. “De KNVB schrijft clubs voor om minimaal drie jaar de naam te behouden, waardoor we deze pas volgend jaar kunnen aanpassen. We zullen daarin dan de koppeling maken met DTA.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)