Jermaine Holwijn

JOGA Fortius-trainer Holwijn: “We hoeven zeker niet onderaan te staan”

Promovendus JOGA Fortius heeft het lastig in de derde klasse zondag. De Amsterdammers verloren hun eerste drie duels allemaal met vier doelpunten verschil, waardoor het team van trainer Jermaine Holwijn in de competitie samen met Spaarnwoude en Beemster onderaan staat. Zorgen heeft de club echter nog niet.

De oefenmeester staat sinds het begin van dit seizoen aan het roer van JOGA Fortius. Het voetbaljaar zit nog bepaald niet mee, aangezien hij te maken heeft met meerdere blessures. “Het betekent dat we het al een tijdje stellen zonder een aantal belangrijke basisspelers. Niet alleen misten we die jongens tijdens wedstrijden, ook kon ik nog geen enkele keer werken met een vast basisteam. Het maakt het voor een trainer dan lastiger om alle spelaspecten erin te slijpen.” Na de coronastop hoopt Holwijn weer over een aantal basisspelers te beschikken. De hoofdcoach heeft daardoor veel vertrouwen in een goede afloop. “We beschikken over een basisteam dat zeker niet onderaan hoeft te staan. Dan moet alleen iedereen fit zijn. Zodra alle neuzen dezelfde kant opstaan en iedereen begrijpt wat we van ze verwachten, komen de aankomende maanden helemaal goed.”

Holwijn kwam afgelopen zomer over van FC Abcoude, waardoor hij als trainer op eigen benen kon staan. Nog altijd heeft hij geen spijt gehad van zijn keuze. “De club bevalt mij uitstekend. Vorig seizoen is het team gepromoveerd naar de derde klasse, waarin we graag willen blijven. De leiding legt echter geen druk op de prestaties en laat mij gewoon mijn werk doen. Ze tonen vertrouwen en dat voelt zeer prettig aan.” Door de coronastop heeft Holwijn nauwelijks de mogelijkheid om met zijn spelers aan het werk te gaan. Afgelopen week kwamen de voetballers in groepjes van 4 bijeen om hun conditie en balgevoel bij te houden. “Het is allemaal erg lastig, want alles moet uiteraard op anderhalve meter. Bovendien kunnen we nergens naartoe werken, omdat we niet weten wanneer we weer kunnen voetballen. Zodra het weer kan, schroeven we de trainingsintensiteit weer op.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)