JOGA Fortius wil na succesvol jeugdplan volgende stap zetten met senioren

JOGA Fortius, dat vanaf 1 juli doorgaat als DTA-Fortius, gaat aankomend seizoen aan de slag met een zaterdagselectie en stelde in navolging daarvan deze maand Charly Olf aan als de nieuwe hoofdtrainer. Achter de schermen werkt jeugdcoördinator Kwame Cruden samen met de overige bestuursleden, trainers en vrijwilligers ondertussen hard om de vereniging de volgende stap te laten zetten.

De Amsterdamse club had vorig jaar precies twee jaar een samenwerking met de Dream Team Academy, waarmee het de jeugdopleiding qua niveau flink omhoog zag gaan. Waar verschillende jongens Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) wisten te bereiken, wil JOGA Fortius de overige spelers echter eveneens een platform bieden om zichzelf te bewijzen. Het zorgt ervoor dat de club hard zijn best doet om de doorstroming naar de senioren nóg meer te faciliteren. “We hopen op een verdere integratie tussen jeugd en senioren, waarbij we talenten een perspectief bieden”, zo vertelt Cruden.

“Afgelopen seizoen hebben verschillende jeugdspelers hun debuut gemaakt in het eerste team of zelfs meerdere wedstrijden gespeeld. We hopen dat dit aantal de komende jaren zal toenemen. Met de Zaterdag 1 willen wij een platform creëren om jongens naar de top van het amateurvoetbal te krijgen. We zijn daarom volop in gesprek met spelers om hen te overtuigen van onze ambities en hopen dat we gezamenlijk tot iets moois weten te komen.”

De komende jaren wil JOGA Fortius zijn best doen om de ‘samensmelting’ een boost te geven. “Zo gaan we met ons Onder 23-team op hetzelfde tijdstip trainen als het eerste elftal, zodat de jongens elkaar vaker tegenkomen. Bovendien ben ik als jeugdcoördinator onderdeel geworden van het hoofdbestuur, waardoor we nog makkelijker kunnen schakelen binnen de vereniging. Het heeft allemaal als doel om gezamenlijk zo succesvol mogelijk te zijn.”

Cruden realiseert zich als geen ander dat er meerdere jaren overheen zullen gaan om de ambities waar te maken. “We willen een lange termijn planning maken met het eerste team. Het is belangrijk om eerst een stabiele selectie te creëren waarmee we vooruit kunnen. Volgend seizoen zal dat een mix zijn tussen jeugdspelers en wat meer ervaren jongens. Vervolgens hopen we de komende jaren steeds meer jongens door te schuiven. Onze strategie voor de jeugd heeft gewerkt, nu hopen we met de senioren de volgende stap te maken.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)