Home / Derde Divisie zondag / Jonathan Richard gaat alsnog in op aanbod van JOS Watergraafsmeer
Jonathan Richard

Jonathan Richard gaat alsnog in op aanbod van JOS Watergraafsmeer

Jonathan Richard gaat aankomend seizoen aan de slag bij JOS Watergraafsmeer. De middenvelder liet eerder nog weten dat hij naar AMVJ zou gaan, maar veranderde door de interesse van de Amsterdammers van gedachten.

De 30-jarige Richard kent Cor ten Bosch persoonlijk nog goed uit zijn periode bij AFC. De oefenmeester probeerde hem de laatste jaren over te halen om naar JOS Watergraafsmeer te komen, maar Richard legde de interesse telkens naast hem neer. Via voormalig ploeggenoten werd hij dit jaar gepolst voor een overstap naar AMVJ. Hij besloot vervolgens een keer met de selectie mee te trainen, waarna het hem dermate leuk leek om weer met hen op het veld te staan dat hij op het aanbod inging.

In zijn achterhoofd zat echter nog een ander aspect. Ook dit jaar maakt hij namelijk weer kans om met het nationale team van Aruba mee te doen, een avontuur waar hij van geniet. Het is daarbij echter wel belangrijk dat hij op niveau blijft spelen. Toen JOS Watergraafsmeer hem daarom belde, begon hij zijn mogelijkheden af te wegen en na een gesprek met Ten Bosch besloot hij voor de Derde Divisie te gaan. Belangrijk voor Richard was daarbij dat hij persoonlijk nog altijd de ambitie had om zo hoog mogelijk te blijven spelen, al moest dat wel te combineren zijn met zijn privésituatie.

“Ik ken Cor persoonlijk als een aardige en eerlijke man die veel uit een selectie kan halen. Bij AFC vond ik het altijd een fijne persoonlijkheid en dat verwacht ik ook bij JOS Watergraafsmeer te ervaren. Ik heb altijd de ambitie gehad om zolang mogelijk hoog te blijven voetballen en die kans krijg ik volgend seizoen weer”, zo spreekt de enthousiaste Richard, die het nieuws direct aan Kumar vertelde. “Het is logisch dat hij het jammer vond, want hij is natuurlijk bezig om een mooie selectie op de been te brengen. Maar dit leek me simpelweg de beste keuze.”

Voor JOS Watergraafsmeer is de middenvelder een belangrijke versterking. De Amsterdamse vereniging beschikte afgelopen seizoen over een smalle, maar ervaren selectie waarin veel blessures te vinden waren. Het zorgde ervoor dat Ten Bosch vaak mensen te kort kwam en de club pas aan het einde van de competitie zeker was van lijfsbehoud. “Ik heb in mijn periode bij AFC altijd op het hoogste niveau gevoetbald. Hopelijk kan ik met die ervaring op zak mijn steentje bijdragen.” Naast Richard komen Sam Nijpels en Derre Kwee eveneens naar de club toe.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Stefan Koops

Send this to a friend