Home / slideshow / Jong FC Volendam brengt goede reeks AFC tot een einde

Jong FC Volendam brengt goede reeks AFC tot een einde

Na een moeizame start in de Tweede Divisie had AFC de goede vorm teruggevonden. Een goede reeks had AFC inmiddels naar de tweede plek gebracht. Aan die goede reeks kwam zaterdag tegen Jong FC Volendam een einde: 1-3.

De eerste kans was nog voor AFC, toen Oussama Siali een poging naast de verkeerde kant van de paal krulde. Daarna werden de jonge Volendammers sterker en kwamen zij op voorsprong via een kopgoal van Joey Antionioli. Volendam kreeg daarna meer kansen, maar vlak voor de rust werd ook AFC gevaarlijk, uiteraard via Raily Ignacio. Kayne van Oevelen redde echter op zijn inzet.

In de tweede helft kreeg de thuisploeg de eerste mogelijkheden, maar scoren lukte niet. Zo raakte Thomas Verhaar de onderkant van de lat. Halverwege de tweede helft kwam de 0-2 wat ongelukkig tot stand. Patrick Zonneveld keerde een inzet van Achraf Douiri, maar de bal stuitte van zijn handen zo het doel in. AFC slaagde er wel in om meteen de aansluitingstreffer te maken. In de kluts maakte Ignacio er 1-2 van. Maar uit de counter wist Volendam er via Koen Blommestijn 1-3 van te maken.

Zo komt aan de goede reeks van AFC een einde. De ploeg blijft wel op de tweede plaats staan, nu op zeven punten achter Katwijk. Komend weekend staat er geen duel op het programma. AFC kan zich dus gaan voorbereiden op het bekerduel met sc Heerenveen, op woensdag 27 oktober.

Foto’s: Tom Poederbach

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC