Home / Algemeen / Jong Holland tikt Amstelveen in tweede helft weg

Jong Holland tikt Amstelveen in tweede helft weg

Na zes wedstrijden op rij ongeslagen te zijn geweest, heeft Amstelveen Heemraad weer een nederlaag moeten slikken. De ploeg van Laurens ten Heuvel ging met 3-0 onderuit bij Jong Holland en moet daardoor nog even aan de bak om zich veilig te spelen in de zaterdag tweede klasse A.

In de eerste helft maakte Amstelveen het spel en lag Jong Holland aan de ketting. De gasten waren gevaarlijker en hadden het middenveld in handen. Toch was de eerste echte kans voor de wedstrijd halverwege het eerste bedrijf voor Jong Holland. Jari van der Meer kreeg alle ruimte, maar zijn inzet ging langs de verkeerde kant van de paal. In de tegenstoot werd een inzet van Robin Oussoren. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en de brilstand bij rust was een logisch gevolg.

Na de hervatting was het een heel ander verhaal. Jong Holland was beter, was scherper en Amstelveen moest het ondergaan. Vrij snel kwamen de bezoekers goed weg toen Dianto Kuiper in het strafschopgebied onderuit werd gehaald, maar er geen strafschop werd gegeven. Het was de opmaat voor de rest van de tweede helft, want drie minuten later lag de 1-0 achter Dirk Roelofsen. De Amstelveense doelman twijfelde bij een voorzet, waar Van der Meer van profiteerde.

Een kwartier voor tijd gooide Alpay Alarslan de wedstrijd in het slot. Uit een mooie aanval kwam de bal bij de helemaal vrijstaande Alkmaarder terecht, die Roelofsen met een snoeihard schot kansloos liet. Diezelfde Alarslan maakte er enkele minuten voor tijd ook nog 3-0 van.

Amstelveen blijft door de nederlaag twee punten boven de nacompetitiestreep staan en moeten daardoor de resterende vier wedstrijden aan de bak om handhaving veilig te stellen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag Helmar Vercasman
Foto’s Hans van Beek

Send this to a friend