Home / Algemeen / Jong Vitesse stapt na dit seizoen uit voetbalpiramide

Jong Vitesse stapt na dit seizoen uit voetbalpiramide

Jong Vitesse maakt volgend seizoen geen deel meer uit van de voetbalpiramide. Vanwege de veranderde dispensatieregels en financiën van de club heeft de club besloten met hun beloftenteam verder te gaan in de landelijke reservecompetitie.

Volgens technisch directeur Mo Allach is het voor de Arnhemmers minder aantrekkelijk geworden om deel te nemen aan de voetbalpiramide. “Het wordt steeds lastiger om spelers van het eerste elftal speeltijd te bieden bij Jong Vitesse”, zegt hij op de clubwebsite. “Ook speelt het financiële aspect mee. We zitten in een fase waarin we als club financieel beter in balans moeten komen. Het hebben van een beloftenteam in de voetbalpiramide brengt aanzienlijk meer kosten met zich mee.”

Momenteel bezet Jong Vitesse de negende plek in de Tweede Divisie, nadat het vorig seizoen kampioen van de Derde Divisie zondag werd. Door het wegvallen van hun plek is Jong Sparta zeker van een extra jaar in de Tweede Divisie. Zeer waarschijnlijk wordt Jong FC Volendam het andere beloftenteam in die competitie. Die twee clubs blijven, samen met Hoofdklasser Jong FC Den Bosch, voorlopig als enigen over in de voetbalpiramide. Onlangs besloot ook FC Groningen hun beloften na dit seizoen terug te trekken om dezelfde redenen als Vitesse.

Foto: Tom Poederbach

SALE! Ontvang 2x de seizoensgids 2022/2023 voor de prijs van 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)