Joost Heij en rode kaart helpen WV-HEDW aan overwinning tegen HBOK

WV-HEDW (1e klasse) heeft hun tweede bekeroverwinning geboekt, HBOK (2e klasse) werd thuis met 5-1 verslagen. Joost Heij maakte een hattrick.

Vooraf keken beide coaches uit naar deze wedstrijd. Jan de Haze, was benieuwd hoe zijn HBOK het zou doen tegen een 1e klasser en ook Marcel Valk wilde weten waar zijn ploeg nou daadwerkelijk staat.

In de openingsfase gebeurde er genoeg. WV-HEDW kwam al vroeg op voorsprong, Daan Walraven had een mooie steekbal in huis en na breed leggen van Mick van Moerkerk, was het voor Heij een koud kunstje om af te ronden. Lang konden de ploeg van Valk echter niet genieten van de voorsprong, Tom de Lange kon een vrije trap knap binnen knikken. Maar minder dan een minuut later kreeg WV-HEDW alweer een penalty wegens een handsbal en dus de kans op een nieuwe voorsprong. Ashraf Azzouz schoot onberispelijk binnen.

Een kwartier later zag HBOK ook een handsbal aan de andere kant, maar hier ging de bal niet op de stip. Uit frustratie kwam De Lange net voor de dug-outs met een keiharde tackle, waar hij vervolgens rood voor kreeg. Het erop volgende opstootje kon snel gesust worden. Na deze rode kaart nam WV-HEDW het heft in handen en domineerden ze het spel. Met de 3-1 als resultaat, Danny Blom kwam alleen voor de keeper te staan en faalde niet.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot sprankelend voetbal en moesten ze het vooral hebben van counters of schoten van afstand. Heij bleek er nog wel zin in te hebben, hij kreeg meerdere kansen, waarvan er maar twee in gingen. Eén breed gelegde bal door invaller Lorenzo Zorn en knap schot met links.

Leermomenten

Ondanks de nederlaag was De Haze blij dat hij tegen een 1e klasser kon spelen. “We hebben WV-HEDW vooraf goed geanalyseerd en we wisten hoe ze gingen spelen, maar dat kwam er de eerste minuten totaal niet uit. Hier kunnen we veel van leren, we moeten bijvoorbeeld ook met het hoofd leren spelen.” HBOK begon de wedstrijd met veel wisselspelers. “We hebben een brede ploeg en ik kan er maar 11 opstellen, maar ik wil wel iedereen aan het werk zien”, luidde de verklaring daarvoor.

Zijn collega begon wel gewoon met zijn sterkste opstelling, maar hij vindt wel dat iedereen dicht bij elkaar zit: “We zijn nog steeds in de voorbereiding, komende weken zullen er ook zeker andere namen op het veld komen te staan. Op een gegeven moment valt de puzzel in elkaar.” Valk vond nog steeds dat de ploeg te makkelijk counters tegen krijgt.

Beide ploegen spelen volgende week hun laatste poulewedstrijd voor de beker, de beste twee gaan door. WV-HEDW voert de groep momenteel aan met 6 punten uit 2 duels en heeft dus een uitstekende uitgangspositie. Voor HBOK wordt het spannender.

Opstelling WV-HEDW: Heimans, Gabel, Schartman, Bouwmans, Walraven (Coenradi), Van Aelst, Blom (Zorn), Correia, Azzouz (Olijfveld), Heij en Van Moerkerk

Opstelling HBOK: O’Neil, Arce, Rifai, Raben (Basso Garcia), Ubbels (M. El Aamrani), O. El Aamrani, Dinkgreve, De lange, Jamal (Water), Sajet en Carstens

Tekst: Kasper Spruijt
Archieffoto: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)