Joost Hommenga (AFC) en Abcoude-duo Dijkman/Remijn naar Wartburgia

Wartburgia wil richting het linkerrijtje van de zaterdag derde klasse. Omdat de oude garde van de Amsterdammers is gestopt, had de ploeg van Hans Bergsma ruimte om door te selecteren. Dat gebeurt ook met negen nieuwelingen, die allemaal door een groot netwerk van de spelersgroep op Sportpark Drieburg zijn beland.

Vooral de komst van Niek Remijn is een verrassende. De middenvelder van zondag tweedeklasser FC Abcoude was een jaar geleden trainer van het tweede elftal van Wartburgia. Vanuit Abcoude neemt Remijn, wiens broer Tom ook bij de Amsterdammers speelt, collega-middenvelder Bjarne Dijkman mee. Dijkman, in 2015 overgekomen van AFC 2, kwam dit seizoen weinig aan spelen toe.

Foto Rob Baarda | Niek Remijn

Een andere opvallende naam is Joost Hommenga. De 23-jarige verdediger maakte dit seizoen deel uit van de A-selectie van AFC, maar speelde geen minuut voor de tweededivisionist. In de jeugd kwam hij in actie voor Geuzen/Middenmeer, Zeeburgia en de jeugdopleiding van FC Groningen/Cambuur.

Naast het Abcoude-duo en Hommenga komen Adriaan Berfelo en Max Klink over van het tweede elftal van WVHEDW. Ook Dylon Tittel (Sloterdijk), Jacco Fijnheer (Winkel), Daan Tuerlings (VVLK) en Soufyan Khodabaks (geen club) dragen volgend seizoen het roodzwart van Wartburgia, dat afgelopen seizoen als tiende eindigde in de zaterdag derde klasse C.

Foto boven: Bjarne Dijkman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)