Joost Hommenga

Joost Hommenga maakt overstap van Wartburgia naar WV-HEDW

In het aankomende seizoen speelt Joost Hommenga in het tenue van WV-HEDW. De verdediger verlaat na twee seizoenen Wartburgia en wil met zijn nieuwe club gaan strijden voor promotie naar de Hoofdklasse. Zijn overstap heeft Hommenga zelf geregeld. Hij stuurde een bericht op Facebook naar WV-HEDW-speler Ashraf Azzouz.

Vorige week nam Hommenga, ondanks interesse van clubs uit de regio, het heft in eigen hand. “Via mijn broer ken ik Ashraf Azzouz van WV-HEDW en die heb ik gewoon een berichtje op Facebook gestuurd. Met de vraag of ze al bezig waren met de selectie van volgend jaar”, begint de 25-jarige verdediger. “De dag erna hebben we even gebeld en een goed gesprek gehad.” De volgende dag heeft Hommenga gesproken met assistent-trainers Jeffrey Ruhe en dezelfde dag was de overgang beklonken. Hommenga benaderde WV-HEDW omdat hij in de buurt woont, maar ook meerdere keren aanwezig is geweest bij de club. Wat hij toen zag, sprak hem enorm aan.

Voordat de verdediger bij Wartburgia kwam, was hij actief bij AFC. Eerst speelde hij in Jong AFC, maar werd in 2017 doorgeschoven naar het eerste elftal. Door een slepende blessure had hij moeite om plezier en de motivatie voor voetbal te houden. “Daarom had ik besloten een stap terug te doen en de overstap te maken naar Wartburgia. Daar speelden vrienden van mij, kende ik de trainer (Hans Bergsma, red) en heb ik de stap gezet. Ik heb er echt twee hele mooie jaren gehad. In het eerste seizoen nog wel wat blessures gehad. Dit seizoen was wel weer een seizoen waarin ik echt kon vlammen, veel minuten kon maken en mezelf kon laten zien.” Wel baalt Hommenga ervan dat hij geen kampioen is geworden met Wartburgia, na zeventien wedstrijden stond de ploeg 10 punten los. “Het is jammer dat het zo is geëindigd. Ik had het graag afgesloten met een kampioenschap.”

Hommenga is lovend over zijn tijd bij Wartburgia. Hij hervond het plezier in het voetballen weer. Dat was mede te danken aan de goede sfeer bij de club, maar ook het gevoel dat je door iedereen enorm wordt gewaardeerd. Daarnaast waardeerde hij het dat het team prestatiegericht was en dat trainer Hans Bergsma echt leeft voor het voetbal. Zijn teamgenoten en de staf bij Wartburgia konden het echter begrijpen dat het voor Hommenga tijd was om een stap hogerop te zetten.

Met WV-HEDW komt hij volgend seizoen uit in de zaterdag eerste klasse. In het huidige seizoen deed de ploeg mee om de bovenste plekken, Hommenga denkt dat het volgend seizoen ook het geval is. “Ik verwacht dat we mee gaan doen om het kampioenschap, in ieder geval voor promotie naar de Hoofdklasse. Het is voor mij persoonlijk zaak om te laten zien dat ik ook op dat niveau mee kan en daarna zo snel mogelijk in de basis kan werken.”

Foto: Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)