Jordy Dijkhuizen (WVHEDW): “Ik voel dat de goede vorm eraan komt”

Het seizoen van WVHEDW verloopt nog niet zoals gewenst. Na de eerste periode staan de Amsterdammers voorlaatste, terwijl ze vorig seizoen als vijfde eindigde. Aanvoerder Jordy Dijkhuizen vindt de resultaten zelf ook teleurstellend.

“Er loopt genoeg kwaliteit rond bij ons, maar het wil tot nu toe nog niet echt lukken”, zegt de middenvelder. “Het is moeilijk om te zeggen waar het precies misgaat. We zijn een beetje zoekende, doordat we nieuwe spelers hebben en een nieuwe technische staf. Misschien moeten we ervoor zorgen dat we meer vastigheden krijgen en automatismen om op terug te kunnen vallen.”

Over zijn eigen spel is Dijkhuizen ook kritisch. “Zelf haal ik nog niet het niveau van vorig seizoen. Ook ben ik nog niet zo fit als ik zou willen. Bijna de hele voorbereiding ben ik geblesseerd geweest”, doelt hij op een enkelblessure. “Ik voel wel dat ik sterker word en dat de goede vorm eraan komt. Helaas ben ik door twee gele kaarten tegen BOL komende zaterdag (uit tegen ARC, red.) geschorst en kan ik het team niet helpen.”

De middenvelder, sinds begin dit seizoen aanvoerder bij de eersteklasser, ziet verbetering in het spel. Hij denkt dat de weg omhoog snel wordt ingezet. “Vorige week ging het in de oefenwedstrijd tegen Ajax (1-3) goed. Dan denk je dat het lek boven is. Toch verlies je de zaterdag daarop in de competitie onnodig. Ik weet zeker dat de ommekeer snel komt en we naar boven kunnen gaan kijken. Een periode was de doelstelling, maar we moeten nu eerst wedstrijden gaan winnen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)