Home / slideshow / Jordy Geervliet doet zijn oude club pijn en zegeviert met De Dijk
Gerrie Breugem en Ron Stoffels

Jordy Geervliet doet zijn oude club pijn en zegeviert met De Dijk

Buitenveldert – De Dijk een spannende pot: dat wisten beide trainers vooraf al, maar in werkelijkheid werd dat het ook. De Dijk had na twee wedstrijden nog de volle 6 punten te pakken en de ploeg van Tijn Hammer wilde De Dijk graag het eerste puntverlies toebrengen. 

Bij een spannende wedstrijd gaat het voetbal er vaak een beetje onder lijden, maar de strijd tussen beide teams was prachtig. De kansen wisselden zich wel af en beide ploegen stonden goed compact bij balbezit tegen. De Dijk vond vaak de ruimtes achter de verdediging, maar de doelpunten bleven uit. Voor Jordy Geervliet was het een speciale wedstrijd. Geervliet was vorig seizoen nog actief voor Buitenveldert gooide nog wat zout in de open wond. Vorige week was hij nog afwezig wegens een blessure en hielp hij zijn ploeg door te vlaggen, maar zaterdagmiddag had Geervliet de vlag opgehangen en liet hij zijn voeten spreken. 

Na 35 minuten opende Geervliet de score. De Dijk leek daarna uit te lopen, maar de Buitenveldert-doelman liet zich van zijn beste kant zien en hield zijn ploeg in leven. Dat merkten de spelers van Buitenveldert ook, maar de gelijkmaker bleef voor rust uit. Na rust lieten beide ploegen weer veel strijd zien en werden er sterke duels uitgevochten. De Dijk had voornamelijk de bal, maar werd in het laatste kwartier erg zenuwachtig. Hammer gooide in het laatste gedeelte van de wedstrijd nog wat boomlange spelers naar voren om wat te forceren, maar het was zaterdagmiddag niet een wedstrijd met veel goals. De gelijkmaker viel dan ook niet en Jordy Geervliet bleef Man of the Match.

De Dijk bleef ongeslagen en zegevierde na de zware wedstrijd. “Ik ben erg trots en blij om te zien dat we Buitenveldert hebben tegengehouden en geen doelpunten hebben tegen gekregen, maar we maken het wel ons zelf moeilijk. Als je zoveel kansen creëert moet je er minimaal 2 of 3 maken,” aldus Breugem. De Dijk moest het zaterdagmiddag wel doen zonder topspits Schradac Leijgraaff. “Hopelijk is Schradac er zo snel mogelijk weer bij, want hij is een erg belangrijk pion voor dit elftal.”

Tijn Hammer had na afloop helaas geen punt gepakt en zag een paar punten die spoedig verbeterd moesten worden. “We gebruikten te weinig de buitenspelers en het baltempo lag veel te laag. We werden nog een paar keer goed gevaarlijk, maar de keepers hielden beide teams goed in de wedstrijd,” aldus Hammer. Buitenveldert speelt volgende week zaterdag tegen De Meer, dat nog op 0 punten staan en hoopt De Meer op 0 punten te houden. De Dijk treft volgende week het wispelturige Blauw-Wit, dat na twee monsternederlagen dit weekend won van Kadoelen.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b
Tekst: Auke Kooreman

Send this to a friend