Home / Algemeen / Jordy Oudejans (FC Horst) completeert selectie SDZ

Jordy Oudejans (FC Horst) completeert selectie SDZ

Jordy Oudejans is de zesde en laatste aanwinst voor zondag derdeklasser SDZ. De 25-jarige linksback komt over van FC Horst en komt in Amsterdam goede vrienden Jamal Lachkar en Tim Klaasen-bos tegen.

Wegens zijn werk was voetballen op zaterdag geen optie meer. Toen bekend werd dat Lachkar (afkomstig van Roda’46) naar SDZ zou gaan, was dat voor hem het laatste zetje om ook voor de koploper van de derde klasse C te kiezen. “Ik ken Jamal goed en ga privé veel met hem om. Hij is een goede voetballer en zeker een versterking voor de ploeg. Ook Tim ken ik al jaren. Zij hebben zeker weten mijn keuze voor SDZ beïnvloed.”

De vleugelverdediger, die in de jeugd van Almere City speelde en via Alphense Boys en Spakenburg bij de tweedeklasser uit Ermelo terecht kwam, voerde enkele gesprekken met de club en trainde zelfs mee. “Van beide kanten was het goed bevallen. Ik heb een goed gevoel bij de trainer (Kai Meeuwsse, red.) en bij de club. Er is in het verleden al is contact geweest, maar toen koos ik ervoor om nog niet de overstap te maken. Het was nu een bewuste keuze om voor SDZ te kiezen. Je ziet dat er veel potentie in de club zit.”

Oudejans kreeg een goed beeld van zijn nieuwe club. “Ik merkte dat het een gedreven team is waarin iedereen alles voor elkaar geeft. Ik zal aan de bak moeten, want een basisplaats komt niet zomaar aanwaaien. Zoals je dit seizoen ziet overrompelen ze elk weekend de tegenstander. Hopelijk kunnen we volgend seizoen, als ze naar de tweede klasse promoveren, zo hoog mogelijk eindigen.”

Verslag Roy Baltus

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ