Jordy Vierbergen (Zwanenburg) legt druk bij zichzelf neer om verschil te maken

Na drie jaar bij hoofdklasser Ter Leede is Jordy Vierbergen nu terug bij de club uit zijn eigen dorp. Met Zwanenburg staat de 28-jarige middenvelder momenteel onderaan de zondag derde klasse C. Vierbergen legt zichzelf druk op om de hekkensluiter omhoog te helpen, in aanloop naar het duel tegen concurrent Diemen.

Zwanenberg behaalde slechts één punt uit acht wedstrijden en staat daardoor stijf onderaan. Volgens Vierbergen heeft dat vooral te maken met jongens die gemist worden vanwege blessures of andere verplichtingen. “En dat zijn niet de minste. Bovendien zijn het vooral voorhoedespelers waardoor je scorend vermogen mist. Wedstrijden worden dan vaak met 1-0 verloren terwijl het ook net de andere kant op had kunnen vallen.”

Er zijn drie teams die momenteel vijf punten boven hekkensluiter Zwanenburg staan: Diemen, VSV en Bloemendaal. De wedstrijd van aanstaande zondag tegen Diemen is daarom meteen een cruciale. “Heel cruciaal als je kijkt naar het programma van de concurrenten. Als je die wint, kan je het gat van vijf punten verkleinen naar twee punten en dan heb je over twee weken ook nog Bloemendaal thuis.”

Vierbergen probeert met zijn ervaring zoveel mogelijk te coachen en op het veld een verlengstuk te zijn van trainer Mehmet SImsek. “Ik leg de druk ook bij mezelf neer om het verschil te maken, alleen dat is tot nu toe niet gelukt.” Ondanks de slechte resultaten heeft Vierbergen geen spijt van zijn terugkeer en bevalt het leven bij Zwanenburg hem prima. “Zeker geen spijt, want het zijn wel gewoon me vrienden die daar voetballen. Het is gezellig en ik doe ook wat voor de jeugd, wat ik hartstikke leuk vind. Als de prestaties nog meewerken, wordt het natuurlijk alleen maar leuker.”

Tekst: Pablo Koch
Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)