Home / Algemeen / Jorg Smeets en Ajax eind van het seizoen uit elkaar

Jorg Smeets en Ajax eind van het seizoen uit elkaar

Hoofdklasser Ajax en Jorg Smeets gaan aan het eind van het seizoen uit elkaar. Smeets was drie jaar werkzaam bij de Amsterdammers. Smeets heeft gisteravond (dinsdag) de spelersgroep op de hoogte gesteld van zijn vertrek.

Tijdens een gesprek met de bestuursraad kreeg Smeets te horen dat de club na drie seizoenen niet met hem verder wil. De oefenmeester kwam in 2015 over van Zuidvogels en tekenden een contract voor twee jaar, waar dus nog een derde seizoen bij kwam. Als opvolger van Bart Logchies wist hij in zijn eerste twee seizoenen geen prijs te winnen. In de Hoofdklasse A eindigde hij met Ajax tot twee keer toe op de zesde plaats.

Smeets: “Als je drie jaar bij een club zit weet je dat de dag een keer komt dat ze niet met je verder willen. Echt als een verrassing kwam het dus niet, maar ik had graag nog een seizoen door gegaan. We hebben dit seizoen voor het eerst de selectie op peil kunnen houden dus het was tijd om prijzen te gaan pakken. Ik denk dat een club als Ajax daar ook wel op zit te wachten.”

Ajax was na zeven jaar NVC en vijf jaar Zuidvogels pas zijn derde club. De voormalig Ajacied (1981-1985) hoopt in zijn derde en laatste jaar met Ajax alsnog een prijs te pakken. De Amsterdammers staan halverwege het seizoen op de vierde plaats in de Hoofdklasse B. De achterstand op koploper Genemuiden bedraagt zeven punten. Wel heeft Ajax een wedstrijd minder gespeeld.

Smeets: “Uiteraard wil ik op een goede manier afscheid nemen. We staan maar vier verliespunten achter op Genemuiden dus als we goed de winterstop uitkomen dan is er nog heel wat mogelijk.” Smeets hoopt komend seizoen een nieuwe uitdaging te vinden. “Ik hoop een mooie club te vinden dat minimaal uitkomt in de Hoofdklasse.”

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)