JOS houdt koploper Wartburgia in het vizier na inhaalzege

In de zaterdag derde klasse B heeft het op de derde plaats staande JOS/Watergraafsmeer de inhaal wedstrijd tegen SCW gewonnen. De ploeg van trainer Richard Pel moest winnen om koploper Wartburgia niet uit het oog te verliezen. Uiteindelijk kwam de winst wel. Al bleek de ploeg uit Rijsenhout geen makkelijk te nemen hindernis. Het werd uiteindelijk een verdiende 2-1 overwinning.

Bekijk hier de stand in Zaterdag 3b

Het werd een vrij gelijkopgaand duel het eerste half uur. Later kregen de Amsterdammers meer grip op de wedstrijd, maar toen stonden ze al wel met 0-1 achter. Nadat de thuisclub aardig wat mogelijkheden had laten liggen, sloeg SCW haar slag. Een ongelukkige handsbal van Rody Roos van JOS binnen de zestien leverde een strafschop op voor de gasten. Patrick de Lange voltrok het vonnis: 0-1. Niet veel later had de stand gelijk moeten zijn, maar David van Meggelen faalde tegenover SCW doelman Keby van den Dool. Ook met een kopbal op de lat uit een hoekschop kwam SCW goed weg. Met de 0-1 stand met de rust was de thuisclub het minst tevreden.

Na de hervatting een heel ander duel, JOS had het tempo behoorlijk verhoogd en daar had SCW veel moeite mee. Het duurde dan ook niet lang eer de gelijkmaker in de touwen lag. Na een mooie combinatie was het David van Meggelen die goed doorging en op snelheid stelde hij Mike Gigengack in staat de verdiende gelijkmaker in te schieten 1-1. JOS Watergraafsmeer bleef de wedstrijd beheersen en kreeg aardig wat kansen. Maar zowel Joash Johnson als Clenn Holster zagen hun inzet gestopt door de goed op dreef zijnde doelman van SCW. In de 66e minuut moest hij toch zwichten, toen JOS-spits Mike Gigengack goed doorging en invaller Sander Willems uitstekend afrondde: 2-1. SCW ging hier niet goed mee om en maakte diverse overtredingen wat het overgens sportieve duel geen goed deed. JOS-speler Nick Ham werd hier uiteindelijk de dupe van door een pittige overtreding die hierop volgde. Hierna kreeg SCW met een man meer soms wel meer grip op het duel, maar kon niet echt imponeren. JOS/W kreeg in de 88e minuut nog een domper te verwerken doordat Sander Willems zijn tweede kaart van de wedstrijd kreeg en ook kon vertrekken. Willems: “Ik wist echt niet waarvoor ik die tweede kaart kreeg volgens mij verwisselde hij mij met iemand anders”. Met negen man kreeg JOS nog de nodige kansen, maar gescoord werd er niet meer.

JOS/Watergraafsmeer trainer Richard Pel was na afloop duidelijk: “We hadden het beste van het spel vandaag en dat is gelukkig ook beloond, de tweede rode kaart vond ik zeker niet terecht, er was eigenlijk geen overtreding maar de overigens goed leidende arbiter zag dat anders. Verder alle lof voor m’n team dat tot het einde karakter getoond heeft en dat siert de ploeg”, aldus Pel die komende zaterdag al weer uitziet naar de ontmoeting met Kadoelen.

Tekst en foto’s: Herman de Wit