JOS is koppositie kwijt na nederlaag bij Uitgeest

In de zondag eerste klasse A is JOS/Watergraafsmeer niet goed aan de seizoenshervatting begonnen. De ploeg van Roy van der Mije verloor op bezoek bij FC Uitgeest met 2-0 en zag daardoor DEM en Fortuna Wormerveer over zich heengaan.

“Het was een verschrikkelijke wedstrijd”, zei aanvoerder Teddy Janssen na afloop van het duel. “Wij zijn een ploeg die het van het voetbal moeten hebben. En dat was op het veld van Uitgeest onmogelijk. We kwamen veel te veel in de duels en daar zijn we niet goed genoeg in. Uitgeest gooide de boel lekker dicht en probeerde uit de counter gevaarlijk te worden. We gingen daar in eerste instantie niet in mee, maar eigenlijk kun je op zo’n veld alleen maar de lange bal spelen. We verloren gewoon teveel tweede ballen.”

Uitgeest kwam uiteindelijk vlak voor rust op een 1-0 voorsprong nadat een diepe bal bij Jordy Duijn terecht kwam en hij Suzulmus klopte. JOS ging vervolgens alles of niets spelen en zag Tinus Putter met een afstandsschot in de 67se minuut de eindstand bepalen op 2-0. “We hebben gewoon niet de ploeg om vechtvoetbal te spelen, daarvoor hebben we gewoon teveel voetballers. Het was vandaag niet goed en Uitgeest heeft uiteindelijk terecht gewonnen.”

JOS/Watergraafsmeer zakt door de nederlaag naar de derde plek op de ranglijst en heeft nu een achterstand van twee punten op koploper Fortuna Wormerveer, maar dat is volgens Janssen niet erg. “Misschien is het wel lekker om geen koploper meer te zijn. Dan wordt er niet meer op ons gejaagd en kunnen we lekker zelf gaan jagen.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Archieffoto Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)