Home / Algemeen / JOS krijgt Westlandia op bezoek, verre uitreis voor De Dijk en OFC

JOS krijgt Westlandia op bezoek, verre uitreis voor De Dijk en OFC

JOS/Watergraafsmeer is de enige ploeg uit de regio die in de kwalificatierondes van de TOTO KNVB Beker een thuiswedstrijd heeft geloot. De zondag eersteklasser ontvangt op zondag 19 augustus derdedivisionist Westlandia. Ajax, De Dijk en OFC hebben allemaal een uitwedstrijd gekregen.

Westlandia is geen onbekende voor de Amsterdammers, die dankzij de halve finaleplek in de districtsbeker mogen deelnemen aan de landelijke beker. In het seizoen 2015/16 kwamen ze elkaar tegen in de zondag Hoofdklasse. Westlandia won beide ontmoetingen (4-2 en 2-3) en werd uiteindelijk ook kampioen. Mocht JOS/Watergraafsmeer de nummer vijf van de Derde Divisie zondag van het afgelopen seizoen verslaan, staat in de tweede kwalificatieronde opnieuw een thuiswedstrijd op het programma, dan tegen SteDoCo of Cluzona.

De Dijk treft in de eerste kwalificatieronde een competitiegenoot. De ploeg van Kees Oostermeijer gaat in Friesland op bezoek bij Harkemase Boys, dat vorig seizoen als twaalfde eindigde in de Derde Divisie zaterdag. Bij winst kunnen de Amsterdammers een paar dagen later opnieuw met de bus. De winnaar van dit duel mag dan op bezoek bij Zaanlandia of Achilles’29.

Ajax en OFC waren vrijgeloot voor de eerste kwalificatieronde. In de tweede kwalificatieronde moeten ze allebei op bezoek bij een tweededivisionist. Ajax komt een oude bekende tegen: Rijnsburgse Boys, waar in het seizoen 2014/15 in de Topklasse tweemaal van werd verloren. Deze wedstrijd kan ook op zaterdag 18 augustus worden afgewerkt, omdat beide ploegen niet in actie komen in de eerste kwalificatieronde. Datzelfde geldt voor OFC, dat op bezoek moet bij HHC Hardenberg.

Lees hier het liveblog terug met de hele loting.

Archieffoto: Martin van Zurk