JOS heeft in tweede helft geen kind aan Hoofddorp

In de zondag eerste klasse A heeft JOS/Watergraafsmeer zonder te imponeren toch een overtuigende zege geboekt op Hoofddorp. Pas in de tweede helft maakte de ploeg van Roy van der Mije het verschil tegen de promovendus: 5-2.

Vanaf het eerste fluitsignaal maakte JOS het spel. Al na zes minuten was Omar Limon dicht bij de openingstreffer, maar de spits van de thuisploeg schoot de bal oog-in-oog met Donovan Partosoebroto op de lat. Even later kreeg ook aanvoerder Teddy Janssen een goede mogelijkheid om de score te openen. Nu keerde de sluitpost diens inzet.

Diezelfde Partosoebroto was in de 22ste minuut wel kansloos op de inzet van Huijsman die uit een corner van Reggie Schaap raak kopte: 1-0. Hoofddorp kwam vervolgens door een vrije trap van Vincent Partosoebroto nog langszij, maar zag Lionel Frederik vlak voor rust alsnog de 2-1 tegen de touwen schieten.

Na rust kende Hoofddorp een mindere fase en daar wist JOS/Watergraafsmeer goed gebruik van te maken. Binnen no-time liepen de Amsterdammers uit naar een 4-1 voorsprong. Eerst zette Limon op aangeven van Frederik de 3-1 op het scorebord en twee minuten later maakte diezelfde Limon er 4-1 van door met een rollertje Partosoebroto voor de vierde maal te passeren.

JOS ging vervolgens op jacht naar meer doelpunten, maar was telkens niet scherp in de afronding. Pas in de tachtigste minuut viel er een nieuwe Amsterdamse treffer te noteren. Invaller Renaldo Jongebloet kon de bal gemakkelijk binnen schieten op aangeven van Limon. Aan de andere kant van het veld was Jasmin Ramic, die de in de rust gewisselde Sven Wierda verving, nog dichtbij een treffer, waarna ook Jongebloet namens JOS nog de paal raakte.

Twee minuten voor tijd wist Lars van Rijn met een prima kopbal en dito assist van Olaf Schell nog wel de 5-2 op het scorebord te zetten, maar verder kwam Hoofddorp, ondanks goede pogingen van Tuncay Yener en opnieuw van Rijn, niet.

Verschoor: “JOS is een goede ploeg waar je tegen speelt en dan weet je van tevoren dat je daarvan kunt verliezen. Natuurlijk wil je nooit vijf tegengoals incasseren en ik denk ook zeker dat we dat hadden kunnen voorkomen. We hadden meer vanuit onze organisatie moeten voetballen en meer duels moeten winnen. Daar zijn we helaas niet in geslaagd, maar goed, dat kan een keer gebeuren.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Verslag: Jurgen Boegborn