JOS verspeelt laatste kampioenskansen tegen Fortuna Wormerveer

JOS/Watergraafsmeer kan zich gaan richten op de nacompetitie om alsnog promotie af te dwingen naar de Hoofdklasse. In de topper van de zondag eerste klasse A gaf de ploeg van Roy van der Mije de laatste hoop op een kampioenschap zelf uit handen. Koploper Fortuna Wormerveer was met 0-2 te sterk.

De bezoekers waren de hele wedstrijd feller, scherper en een zwak JOS kon geen vuist maken. In de openingsfase ontsnapte de thuisploeg al aan een vroege achterstand. Doelman Halil Süzülmüs redde goed in een één-tegen-één-situatie met Nick Snelders en diezelfde Snelders was even later met een vrije trap (voorlangs) opnieuw gevaarlijk. Na een half uur was het wel raak voor Fortuna. Jessey Kuiper (ex-OFC) ging in het strafschopgebied onderuit en de scheidsrechter zag hier een strafschop in. Snelders velde vanaf elf meter het vonnis: 0-1.

Pas na de tegentreffer lieten de Amsterdammers zich serieus gelden in aanvallend opzicht. Door een snel genomen vrije trap van Omar Limon verscheen Lionel Frederik oog-in-oog met doelman Nordin Bakker, die de aanvaller tot twee keer toe van het scoren weerhield. Ook na de rust kon de thuisploeg weinig gevaar stichten met een aanvalsoffensief. Voor een ploeg die voor zijn laatste kans op het kampioenschap streed, was het erg pover.

Zeven minuten voor tijd gooide invaller Danyl Plasmeijer het duel, op aangeven van Milan Klopper in het slot: 0-2. De ontlading bij de Wormerveerders was groot, aangezien zij naast het winnen van de tweede periodetitel ook een flink voorschot op de hoofdprijs namen. JOS slaagde er niet meer in om met een aanvalsoffensief iets te forceren en moest zich neerleggen bij de 0-2 nederlaag.

Nu het kampioenschap uit zicht is – negen punten achterstand en nog drie wedstrijden te gaan – rest voor de Amsterdammers de nacompetitie. Hiervoor hoopt JOS nog een plekje te kunnen stijgen, zodat zij de eerste ronde kunnen overslaan als hoogstgeklasseerde periodekampioenen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)