JOS Watergraafsmeer als koploper de winterstop in

JOS Watergraafsmeer won zondagmiddag met 3-0 van Alcides. Aangezien de wedstrijd tussen Hoogeveen en Leonidas werd gestaakt, is het elftal van Cor ten Bosch winterkampioen.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag Hoofdklasse

Moeite

Het leek op voorhand een eenvoudige wedstrijd te worden voor JOS Watergraafsmeer. De Amsterdammers doen het de eerste competitiehelft uitstekend in de Hoofdklasse A, terwijl Alcides strijdt om lijfsbehoud. Gedurende de eerste helft van het duel lukte het de thuisploeg echter niet om dit ook in score uit te drukken. Alcides werkte ook nog eens hard en wist JOS Watergraafsmeer aardig in toom te houden. De ruststand was dan ook 0-0.

Tactische omzetting

Ten Bosch wist dat er iets moest gebeuren en besloot een aantal tactische omzettingen te doen. Zo zette hij een linksbuiten op de rechtsbackpositie en bracht hij Tim Plemper binnen de lijnen voor Jens Bakker. Het was letterlijk en figuurlijk een gouden wissel, want Plemper maakte vijf minuten later de openingstreffer van de wedstrijd. Er ging een fraaie aanval aan vooraf, waarna Plemper de wedstrijd op sublieme wijze openbrak.

Het was, zoals zo vaak in het seizoen, voor JOS Watergraafsmeer het startschot voor meer treffers. Het tweede doelpunt kwam op naam van Tim de Jong die eerst de keeper omspeelde en de bal toen tegen de touwen aan schoot. Het was duidelijk de middag van ‘de Timmetjes’, want ook de derde treffer kwam op naam van een Tim. Deze keer was het wederom Plemper die scoorde. Vijf minuten voor tijd bepaalde hij de eindstand op 3-0.

Knappe prestatie

JOS Watergraafsmeer-trainer Ten Bosch was na afloop meer dan tevreden met de overwinning. “De eerste helft liep het nog niet echt bij ons. Daarom heb ik na de rust een aantal tactische omzettingen gedaan. Dan is het fijn dat je ziet dat Tim Plemper direct de score opent. Vervolgens zijn we blijven voetballen en kansen creëren.” Ten Bosch zag zijn ploeg een uitstekende eerste seizoenshelft draaien. “We hebben goed gevoetbald en staan op een mooie positie. Dat we nu als koploper de winterstop in gaan, zegt mij op zich weinig. Maar dat we tot nu toe een mooie prestatie hebben neergezet, is zeker.”

Tekst: Jordi Smit
Archieffoto: Mario Wormhoudt