Foto Marijke Bosman

JOS/Watergraafsmeer bijt zich stuk op laagvlieger Assendelft

“Tegen Assendelft kan je eigenlijk alleen maar verliezen.” JOS-trainer Roy van der Mije zei het drie dagen voor de inhaalwedstrijd al en zo geschiedde. De zondag eersteklasser beet zich stuk op de laagvlieger (1-1) en verzuimde daarmee te profiteren van het gelijkspel van concurrenten DEM en Fortuna Wormerveer.

Het klassenverschil was enorm in Assendelft. JOS/Watergraafsmeer had veelvuldig de bal en kreeg kans op kans, maar in de afronding zat het niet mee. Zo schoot Raymond Fafiani de bal vanaf een meter of veertig over de doelman heen, alleen stuiterde deze via de binnenkant van de paal uit het veld. Aan het baltempo en veldspel lag het niet bij de Amsterdammers. Assendelft stond echter dusdanig gegroepeerd dat er bijna een doorkomen aan was.

Vlak na rust was het wel raak. Uit een hoekschop van Fafiani tekende Kevin Huijsman voor de 1-0. Een snelle 2-0 hing daarna ook in de lucht, maar die bleef uit. Assendelft probeerde zich vervolgens met lange ballen – de thuisploeg had de forse wind in de rug – een gelijkmaker te forceren. Dat gebeurde ook twintig minuten voor tijd. De bal viel net goed voor de voeten van Stefan Seijs: 1-1.

In de slotfase moest JOS opnieuw naar voren drukken om geen averij op te lopen in Assendelft. Vrij voor de doelman had Allon Koene het vizier niet op scherp en ook Renaldo Jongebloet liet enkele kansen onbenut. Het maken van verkeerde keuzes in de buurt van het vijandelijke doelgebied speelde de Amsterdammers parten.

JOS/Watergraafsmeer blijft hierdoor op de derde plaats staan, met drie punten minder dan de koploper DEM. Wel heeft de ploeg van Roy van der Mije nog twee wedstrijden tegoed, waaronder de topper van volgende week tegen nummer twee Fortuna Wormerveer.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.