Home / slideshow / JOS Watergraafsmeer blijft bovenin meedoen na zege op Geuzen/Middenmeer

JOS Watergraafsmeer blijft bovenin meedoen na zege op Geuzen/Middenmeer

In de zaterdag derde klasse B kreeg JOS/Watergraafsmeer het in 3B onderaan staande Geuzen/Middenmeer op bezoek. Bij winst zou JOS een paar plaatsen kunnen stijgen en gelijk komen met Blauw-Wit/Beursbengels en ook weer mee doen om de prijzen.

Bekijk hier de stand in Zaterdag 3b

Met een stevige wind dwars over het veld begon men aan dit duel. Geuzen/Middenmeer moest punten pakken om Kadoelen niet uit het oog te verliezen en JOS Watergraafsmeer kon bij winst weer aansluiting krijgen met de kopgroep.

Het werd geen beste wedstrijd tussen deze twee ploegen. In de beginfase was de thuisclub dicht bij een treffer, maar een inzet werd gekeerd en uit de daarop volgende hoekschop werd de bal van de lijn gehaald. Geuzen/Middenmeer kwam hierna goed terug en was even later ook trefzeker. Eric Beerepoot kon koppend zijn ploeg op voorsprong zetten: 0-1. Nog geen drie minuten later keek JOS Watergraafsmeer tegen een 0-2 achterstand aan, toen Beerepoot weer trefzeker was: 0-2. De anders zo betrouwbare doelman van JOS Watergraafsmeer Maarten Daniels ging hier echter niet geheel vrijuit. Nu pakte de thuisclub het anders aan en zette de gasten flink onder druk, wat in de 25e minuut succes had. Skip Slingerland zette JOS Watergraafsmeer met een prachtig schot in de kruising op 1-2. Twee minuten later was het weer raak toen Sander Willems de stand gelijk trok 2-2. Nog was de koek niet op want in de 30e minuut namen de gastheren ook nog de voorsprong. Een harde schuiver van Joash Johnson was te veel voor de doelman van de gasten.

Na de hervatting had de thuisclub wel een licht overwicht, maar de tegenstoten van Geuzen Middenmeer waren zeker niet ongevaarlijk. Uit een vrije schop had JOS-doelman Daniels alle moeite om een doelpunt te verkomen. Ook diverse schoten waren te onzuiver om de doelman te verrassen. Met nog een half uur te spelen maakte JOS dan toch het verschil toen wederom Skip Slingerland de 4-2 maakte. Geuzen probeerde wel om het tij te keren maar was niet bij machte. JOS deed dat wel en via een prachtig afstandsschot van Jeremy Dap werd het 5-2. Vlak voor tijd nog een tegenstoot van de gasten en werd de uitslag uiteindelijk 5-3.

JOS Watergraafsmeer coach Richard Pel was duidelijk: “We gaven vanaf het begin de tegenstander veel te veel ruimte en er was te weinig scherpte. Dan kom je tegen deze tegenstander in de problemen met als gevolg een 0-2 achterstand. Later is de draad goed opgepakt met als resultaat de drie punten en blijven we mee doen voor de prijzen.”

Tekst en foto’s: Herman de Wit 

Send this to a friend