JOS/Watergraafsmeer blijft in spoor koploper na winst op Hillegom

In de zondag eerste klasse A blijft JOS/Watergraafsmeer in het spoor van koploper Boshuizen. Hoewel de Amsterdammers een moeizame middag hadden tegen Hillegom, werd in de Bollenstreek alsnog gewonnen: 0-2. Daarmee behoudt de ploeg van Cor ten Bosch na zes speelronden de tweede plaats.

De thuisploeg begon zeer verdedigend tegen de Amsterdammers, die met vier overwinning uit vijf wedstrijden al goed op dreef waren. Toch waren er nog geen tien minuten verstreken toen Jorik Hollewand uit een corner binnenkopte. Na de enigszins verrassende treffer was het nu JOS dat inzakte. Hoewel Hillegom voor rust niet wist te scoren, kreeg de thuisploeg nog wel enkele goede kansen. Ten Bosch zag zijn elftal het zichzelf moeilijk maken. “We hadden na de 1-0 veel eerder afstand moeten nemen, waardoor het een wedstrijd blijft. Dan krijgen ze toch kansen. We hadden het veel eerder op slot moeten gooien.”

JOS had in de tweede helft het betere van het spel. Toch gaf Hillegom het niet op en bleef er hoop op een goed resultaat. Zeker nadat de Amsterdammers na rust tot tweemaal toe een doelpunt afgekeurd zagen worden wegens buitenspel. Ten Bosch kon zich niet helemaal in die beslissingen vinden, maar kon niet anders dan zich erbij neerleggen. Zo bleef het nog lang spannend. Pas enkele minuten voor het eindsignaal viel de verlossende treffer. Invaller Reggie Schaap schoot hard voor het doel, waarna de bal via de verdediging van Hillegom in het net belandde.

“Een moeilijke overwinning tegen een ploeg die goed gegroepeerd stond. Qua inzet bleven zij komen,” zo zag Ten Bosch. “Voetballend lieten we het een beetje afweten. Met de kwaliteit die we in de ploeg hebben doen we toch te weinig. We hebben het zelf spannend gemaakt.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.