JOS-Watergraafsmeer-DNA houdt Richard Pel voor twaalfde seizoen bij de vereniging

Het is na alle jaren bijna geen verrassing meer, maar Richard Pel staat ook volgend seizoen voor de spelersgroep van de zaterdagselectie. De hoofdtrainer bereikte deze maand met de Amsterdamse vereniging overeenstemming over nog een seizoen.

Pel kwam in de zomer van 2010 bij de club terecht en bleef JOS Watergraafsmeer sindsdien trouw. Aankomend seizoen maakt hij zich alweer op voor zijn twaalfde jaar. “Bij JOS Watergraafsmeer is het simpelweg altijd rustig en gebeuren nooit gekke dingen”, begint Pel. “We hebben bovendien nooit extreem veel mutaties binnen de selectie, waardoor we écht een team kunnen bouwen. Het maakt dat ik al jaren bij de club zit en ook na dit seizoen blijf. Gevoelsmatig ben ik inmiddels onderdeel van het interieur. JOS Watergraafsmeer en ik hebben een goed huwelijk, en die samenwerking vervolgen we graag.” Pel heeft het nog altijd goed naar zijn zin en voelt het vertrouwen van voorzitter Joop Vlug als steun in de rug. “Daarnaast is mijn elftalleider, Frits Dammen, van onschatbare waarde, want alles rondom de zaterdagselectie is goed geregeld. Aangezien hij momenteel kwakkelt met zijn gezondheid, hebben we Jan den Broeder bereid gevonden om hem te ondersteunen.”

Het elftal van Pel draait al jaren uitstekend mee in de derde klasse, met vaak een plek in de subtop. “Vorig jaar lagen we zelfs aardig op koers voor nacompetitie. Wartburgia was dan wel weg, maar we konden zeker nog gaan voor promotie naar de tweede klasse. Hoewel we dit seizoen een stuk minder zijn begonnen, hebben we natuurlijk pas een paar wedstrijden gespeeld. Daar valt dus nog weinig over te zeggen. Al moeten we sowieso afwachten of de competitie nog verdergaat.” Mocht Pel voor komend seizoen versterkingen halen, dan kijkt hij goed wie bij de club past. “JOS Watergraafsmeer is een zeer authentieke vereniging, waarbij gezelligheid en gedrevenheid een belangrijk onderdeel is. De spelers van de eerste elftallen moeten dat kunnen uitdragen. Daarom moeten we altijd naar spelers zoeken die dat DNA in zich hebben.”

Het JOS Watergraafsmeer-DNA bezit Pel inmiddels als geen ander. “Bij deze club laten we onze kop niet gek maken: het is één grote familie. Dat zie je momenteel aan de vrijwilligers die druk bezig zijn om het complex op te knappen. Mensen hebben passie voor de club.” Pel is daarom nog altijd trots onderdeel te zijn van de vereniging. “Mensen koppelen mijn naam inmiddels standaard aan de club. Dat is mooi om te zien.” Hij dacht dit seizoen dan ook geenszins aan een vertrek. “Natuurlijk kon ik deze maanden bij andere clubs solliciteren na onze mindere start in de competitie, maar het is juist mijn drive om de prestaties van het team omhoog te krijgen. Persoonlijk voel ik niet de onrust om op zoek te gaan naar een andere uitdaging. Als ik het ergens naar mijn zin heb, dan blijf ik gewoon. De komende periode zijn voldoende ingrediënten aanwezig om bij, naar mijn mening, de mooiste club van Amsterdam door te gaan.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)