Home / Algemeen / JOS/Watergraafsmeer doet zichzelf opnieuw tekort tegen FC Uitgeest

JOS/Watergraafsmeer doet zichzelf opnieuw tekort tegen FC Uitgeest

Net als in de heenwedstrijd (2-0 nederlaag) heeft JOS/Watergraafsmeer dure punten laten liggen tegen FC Uitgeest. Op eigen veld mocht de ploeg van Roy van der Mije van geluk spreken dat Omar Limon de zondag eersteklasser vlak voor tijd aan een punt hielp (2-2), waar zij eigenlijk recht hadden op meer.

JOS/Watergraafsmeer speelde FC Uitgeest in de kaart. De gasten waren niet van plan om het spel te maken en bleven geduldig wachten op een fout van de Amsterdammers om daarna toe te kunnen slaan. Dat deden zij twee keer uitstekend. Na balverlies van JOS stond FC Uitgeest binnen drie combinaties vrij voor doelman Edwin Sudibyo. Beide keren, vlak voor rust en een paar minuten voor tijd, was Lester Half te afmaker.

Met die twee tegenstoten bogen de bezoekers een 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. Aan het begin van de wedstrijd was er vrij weinig aan de hand voor JOS/Watergraafsmeer. Davey Claus kreeg vroeg in het duel een niet te missen kans, maar nadat hij de doelman had omspeeld, schoot hij de bal tegen een verdediger die op de doellijn stond aan. Even later timede Claus ook volledig mis bij een voorzet van Reggie Schaap, al hielp dit Raymond Fafiani door met een strak schot de score te openen.

De Amsterdammers moesten in de achtervolging om een tweede nederlaag op rij – vorige week ging het mis in Hillegom (2-1) te voorkomen. Een schot van invaller Allon Koene werd gekeerd, een vrije trap van Fafiani kwam via de binnenkant van de paal terug het veld in en ook in de rebound slaagde Koene er niet in om te scoren. Met een paar minuten op de klok lukte het Omar Limon wel om de bevrijdende 2-2 te maken. Dat punt was het minste dat JOS had verdiend.

Door het gelijkspel zag JOS de achterstand op koploper Fortuna Wormerveer groeien naar zes punten. Nog altijd hebben ze het in eigen hand, maar daarvoor moeten wel de resterende zes duels (waaronder twee keer tegen de lijstaanvoerder) allemaal gewonnen worden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend