JOS Watergraafsmeer - Hercules

JOS Watergraafsmeer gaat ruimschoots onderuit tegen Hercules

JOS Watergraafsmeer heeft op het eigen sportcomplex tegen Hercules een pijnlijke nederlaag geleden. De Amsterdammers gingen tegen de kampioenskandidaat met 1-4 onderuit.

De aftrap was net genomen toen JOS Watergraafsmeer al op een achterstand kwam te staan. Binnen vijf minuten maakte Tyrone Fonville de openingstreffer namens Hercules, waardoor de ploeg van trainer Cor ten Bosch aan de bak moest. Na een misverstand tussen de keeper en verdediging van JOS Watergraafsmeer maakte Lars Vermeulen binnen een kwartier ook nog eens de 0-2, waardoor de Amsterdamse club een nieuwe klap kreeg te verwerken.

JOS Watergraafsmeer kwam echter terug in de wedstrijd. Hercules bracht Sjoerd Gerritse ten val, waarna Kevin Huijsman de gekregen penalty verzilverde. De blijdschap van JOS Watergraafsmeer was echter van korte duur, want na een half uur maakte Hercules alweer de 1-3. Max Versteeg probeerde de bal uit te laten gaan, maar was daarbij ongelukkig in zijn beslissing. Vervolgens was het opnieuw Fonville die raakschoot. Dezelfde Fonville maakte vlak voor rust ook nog eens de 1-4, waardoor de wedstrijd nagenoeg ten einde was.

De thuisploeg zette in de tweede helft nog alle zeilen bij om de wedstrijd nog spannend te maken, maar de tussenstand was inmiddels te groot opgelopen om het geloof in resultaat te houden. Tim Klaasen-Bos kreeg nog wel enkele kansen om JOS Watergraafsmeer terug in leven te brengen, maar de voetballer miste.

“We kwamen vandaag simpelweg op achterstand door twee persoonlijke fouten, waardoor het ingewikkeld werd om resultaat te behalen”, oordeelt Ten Bosch na afloop. “We speelden natuurlijk ook tegen een uitstekende tegenstander die gewoon uitermate effectief was voor ons doel. Anderzijds moeten we zeker niet panieken. Soms heb je zo een wedstrijd er tussen zitten. Volgende week gaan we er weer voor.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)