Home / Derde Divisie zondag / JOS Watergraafsmeer geeft in laatste minuut gelijkspel uit handen
Floris Burgers JOS Watergraafsmeer

JOS Watergraafsmeer geeft in laatste minuut gelijkspel uit handen

JOS Watergraafsmeer staat bij zijn debuut in de Derde Divisie met legen handen. Het uitduel tegen Groene Ster leek lang op een gelijkspel uit te lopen, maar uiteindelijk was het Yoëll Henssen die de thuisploeg alsnog naar een overwinning schoot.

Maar liefst 225 kilometer moesten de Amsterdammers zondag afleggen om het tegen Groene Ster op te nemen. Waar JOS Watergraafsmeer afgelopen seizoen promoveerde naar de Derde Divisie, spelen de Limburgers al een jaar op het niveau. De club uit Heerlen stond afgelopen seizoen twaalfde in de competitie voordat het coronavirus uitbrak, waardoor JOS Watergraafsmeer het tegen een uitstekende ploeg opnam. Beide clubs kwamen in de eerste helft echter weinig tot kansen, al was Hanne Hagary nog wél dichtbij. Het slaagde er echter niet in om de doelverdediger van Groene Ster te verschalken.

En dus moesten beide ploegen in de tweede helft komen. JOS Watergraafsmeer had ook in de tweede driekwartier veelvuldig de bal en was op zoek naar de openingstreffer. Tot grote kansen leidde het echter niet. Aan het einde van het duel besloten beide teams dan ook om eieren voor hun geld te kiezen en de gelijke stand zoveel mogelijk vast te houden. Dat lukte JOS Watergraafsmeer alleen niet, want in de laatste minuut was het alsnog raak. Na een afgeslagen aanval van de Amsterdamse club speelde Groene Ster de bal diep. De verdediging van JOS Watergraafsmeer dacht dat de bal achter zou gaan, maar deze kwam alsnog voor. Vervolgens was het Henssen die Groene Ster persoonlijk drie punten bezorgde.

“Dit gun je de ploeg natuurlijk niet, zeker niet als je ziet hoelang we onderweg waren”, vertelde hoofdtrainer Cor ten Bosch na afloop. “Ik moet mijn team gewoon een onwijs groot compliment geven, want het was onze eerste wedstrijd in de Derde Divisie. Dit is simpelweg een ander niveau. We waren goed vandaag, maar niet goed genoeg voor een overwinning. Alleen ook niet slecht genoeg om te verliezen. De nederlaag is vervelend, maar volgend weekend wacht alweer een thuisduel tegen ADO ’20. Dan moeten we er weer staan.”

Tekst: Jordi Smit

Send this to a friend