Home / Algemeen / JOS/Watergraafsmeer heeft geen kind aan LSVV

JOS/Watergraafsmeer heeft geen kind aan LSVV

Met negen doelpunten uit de laatste twee wedstrijden JOS/Watergraafsmeer goed op schot in de zondag eerste klasse A. Nadat Zeeburgia er vorige week vijf moest incasseren, maakten de Amsterdammers er nu vier tegen LSVV. De ploeg van Cor ten Bosch klom door een 4-0 zege naar de tweede plaats.

Net als vorige week had JOS/Watergraafsmeer in de eerste helft het verschil al gemaakt. Drie kopdoelpunten zorgden voor een comfortabele 3-0 voorsprong. Op aangeven van Malcolm Esajas knikte Richmond Bossman raak, uit een hoekschop kopte Huisman de 2-0 binnen en vlak voor rust plantte Mark Simons een prachtige voorzet op het hoofd van Malcolm Esajas voor de 3-0 ruststand. “De eerste helft was voetballend heel goed”, vond Ten Bosch. “Na de rust sta je 3-0 voor en dat wordt het iets minder.”

Uiteindelijk bepaalde Raven Bergwijn de eindstand met een mooie solo op 4-0. Daarmee kreeg de aanvaller zijn doelpunt die hij verdiende, waar hij in de eerste helft al dicht bij was: Bergwijn slalomde langs drie verdedigers, omspeelde de doelman, maar zijn schotje richting het lege goal was vervolgens te zacht en kon van de lijn worden gehaald. “De score had nog groter gekund, maar in de tweede helft worden spelers toch meer zelfzuchtiger. Het was zeker niet geflatteerd. LSVV heeft misschien één kans gehad.”

Uit de eerste vier wedstrijden pakten de Amsterdammers negen punten. JOS/Watergraafsmeer deelt de tweede plek samen met promovendus NVC. Beide ploegen hebben drie punten minder dan de foutloze koploper Boshuizen. Volgende week krijgt JOS/Watergraafsmeer bezoek van Velsen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Michel Bes